Pasta z makreli i selera

Pasta z makreli i selera
(fot. pixabay)
apio / DEON.pl

Dziś małe co nieco, by urozmaicić tak popularne u nas kanapki. Doskonała pasta z makreli i selera będzie świetnym dodatkiem do pieczywa.

Składniki:

DEON.PL POLECA




  • 1 makrela wędzona
  • kawałek selera (np. połówka dużej bulwy)
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka pokrojonego szczypiorku

Makrelę obrać ze skóry i ości, nastepnie posiekać.

Selera obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Skropić sokiem z cytryny i dodać do makreli.

DEON.PL POLECA

Wymieszać z majonezem i pokrojonym szczypiorkiem i... gotowe!

Pastę schłodzić w lodówce, podawać z pieczywem.

Smacznego!

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Pasta z makreli i selera
Wystąpił problem podczas pobierania komentarzy.
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.