Pasta z makreli i selera
(fot. pixabay)
apio / DEON.pl
Dziś małe co nieco, by urozmaicić tak popularne u nas kanapki. Doskonała pasta z makreli i selera będzie świetnym dodatkiem do pieczywa.
Składniki:
- 1 makrela wędzona
- kawałek selera (np. połówka dużej bulwy)
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka pokrojonego szczypiorku
Makrelę obrać ze skóry i ości, nastepnie posiekać.
Selera obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Skropić sokiem z cytryny i dodać do makreli.
Wymieszać z majonezem i pokrojonym szczypiorkiem i... gotowe!
Pastę schłodzić w lodówce, podawać z pieczywem.
Smacznego!
Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.
Skomentuj artykuł