Pomysł na obiad: ziemniaczane kotleciki z koperkiem

(fot. Tommy Hemmert Olesen / flickr.com / CC BY)
kz

Przepis na ziemniaczane kotleciki z koperkiem.

Składniki na 15 kotlecików:

  • 20 dag mąki pszennej
  • 20 dag ugotowanych, posolonych, utłuczonych ziemniaków
  • 3 łyżki mleka
  • 40 g miękkiego masła
  • szczypta soli
  • 1 łyżka pokrojonego świeżego koperku
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

DEON.PL POLECA

Mąkę przesiać do naczynia, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać miękkiego masła, szczyptę soli i koperku.

Następnie utłuczone na krem ziemniaki. Wlać mleko i zagnieść miękkie ciasto.

Rozwałkować na grubość około 0,5 cm i foremką lub szklanką wykrajać krążki.

Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem i piec około 15 minut w temperaturze 200°C.

Smacznego!

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Pomysł na obiad: ziemniaczane kotleciki z koperkiem
Komentarze (0)
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.