Pomysł na obiad: ziemniaczane kotleciki z koperkiem
(fot. Tommy Hemmert Olesen / flickr.com / CC BY)
kz
Przepis na ziemniaczane kotleciki z koperkiem.
Składniki na 15 kotlecików:
- 20 dag mąki pszennej
- 20 dag ugotowanych, posolonych, utłuczonych ziemniaków
- 3 łyżki mleka
- 40 g miękkiego masła
- szczypta soli
- 1 łyżka pokrojonego świeżego koperku
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Sposób przygotowania:
Mąkę przesiać do naczynia, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać miękkiego masła, szczyptę soli i koperku.
Następnie utłuczone na krem ziemniaki. Wlać mleko i zagnieść miękkie ciasto.
Rozwałkować na grubość około 0,5 cm i foremką lub szklanką wykrajać krążki.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem i piec około 15 minut w temperaturze 200°C.
Smacznego!
Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.
Skomentuj artykuł