Przepis na paprykę marynowaną
Przepis na paprykę marynowaną według siostry Anastazji. Papryka nadaje potrawom wyrazisty smak. Stosowana jako dodatek do pieczywa, mięs, zapiekanek, sałatek lub jako samodzielna przystawka.
Składniki:
- papryka - dowolna ilość oliwa
ZALEWA
Składniki:
- 3 ½ szklanki wody
- ¾ szklanki octu 10%
- 1 łyżka soli
- ¾ szklanki cukru kryształu
- pieprz ziarnisty
- ziele angielskie
- liście laurowe
Wykonanie:
- Paprykę oczyścić, włożyć do słoików, zalać przestudzoną zalewą, do każdego słoika wlać 1 łyżkę oliwy.
- Słoiki zakręcić, wstawić do garnka z wodą i gotować przez 8 min.
Więcej o przetworach w książce: 153 PRZETWORY I DANIA MIĘSNE SIOSTRY ANASTAZJI - s. Anastazja Pustelnik FDC
153 PRZETWORY I DANIA MIĘSNE SIOSTRY ANASTAZJI - s. Anastazja Pustelnik FDC
Domowe przetwory wracają do łask. Pozwalają zachować aromaty lata, wzbogacają codzienne menu i stają się wizytówką niejednej kuchni.
Autorka kulinarnych bestsellerów podpowiada, jak sporządzić znakomite dżemy, konfitury, marynaty, sałatki i inne specjały z owoców, warzyw i grzybów. Proponuje ponadto przepisy na fantazyjne, a proste w wykonaniu dania z drobiu, mięsa wołowego, wieprzowego i ryb.
Z siostrą Anastazją przyrządzisz wyłącznie smakołyki!
Skomentuj artykuł