Przepis na paprykę marynowaną

Przepis na paprykę marynowaną
(fot. Alan Graf / flickr.com)
6 lat temu
s. Anastazja Pustelnik FDC / slo

Przepis na paprykę marynowaną według siostry Anastazji. Papryka nadaje potrawom wyrazisty smak. Stosowana jako dodatek do pieczywa, mięs, zapiekanek, sałatek lub jako samodzielna przystawka.

Składniki:

  • papryka - dowolna ilość oliwa

ZALEWA

Składniki:

  • 3 ½ szklanki wody
  • ¾ szklanki octu 10%
  • 1 łyżka soli
  • ¾ szklanki cukru kryształu
  • pieprz ziarnisty
  • ziele angielskie
  • liście laurowe

Wykonanie:

  • Paprykę oczyścić, włożyć do słoików, zalać przestudzoną zalewą, do każdego słoika wlać 1 łyżkę oliwy.
  • Słoiki zakręcić, wstawić do garnka z wodą i gotować przez 8 min.

Więcej o przetworach w książce: 153 PRZETWORY I DANIA MIĘSNE SIOSTRY ANASTAZJI - s. Anastazja Pustelnik FDC


153 PRZETWORY I DANIA MIĘSNE SIOSTRY ANASTAZJI - s. Anastazja Pustelnik FDC

Domowe przetwory wracają do łask. Pozwalają zachować aromaty lata, wzbogacają codzienne menu i stają się wizytówką niejednej kuchni.

Autorka kulinarnych bestsellerów podpowiada, jak sporządzić znakomite dżemy, konfitury, marynaty, sałatki i inne specjały z owoców, warzyw i grzybów. Proponuje ponadto przepisy na fantazyjne, a proste w wykonaniu dania z drobiu, mięsa wołowego, wieprzowego i ryb.

Z siostrą Anastazją przyrządzisz wyłącznie smakołyki!

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Przepis na paprykę marynowaną
Wystąpił problem podczas pobierania komentarzy.
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.