Pyszne banany z czekoladą w cieście francuskim

(fot. pixabay.com)
mag.s

Słodki przepis na deser w kilka minut. Oto pomysł, jak w prosty sposób przygotować prawdziwą ucztę dla naszego podniebienia!

Składniki:

Sposób przygotowania:

Ciasto francuskie pokroić w dowolnie wybrany kształt. Pokroić banany w plasterki, położyć na kawałkach ciasta.

Brzegi ciasta zawinąć do środka lub skleić razem, tak by banany zostały w środku.

Ciasto posmarować cieniutko żółtkiem jajka.

Piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w temperaturze od 200-220 stopni, przez ok. 15 minut.

Tabliczkę czekolady roztopić. Polać ciasteczka.

Słodziutki deser gotowy.

Smacznego!

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Pyszne banany z czekoladą w cieście francuskim
Komentarze (0)
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.