Roladki drobiowe ze szpinakiem i serem feta

(fot. mattymatt/flickr.com)
apio / DEON.pl

Delikatne roladki drobiowe z doskonałym nadzieniem ze szpinaku i sera feta. Z pewnością przypadną Wam do gustu.

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 20 dag mrożonego szpinaku
  • 10 dag fety
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 1 łyżka masła
  • ząbek czosnku
  • sól , pieprz
  • olej do smażenia

Pierś kurczaka umyć, osuszyć, przekroić na pół i rozbić tłuczkiem na cienki placek, uważając aby nie podziurawić mięsa.

Doprawić solą i pieprzem.

DEON.PL POLECA

Na patelni rozgrzać masło i wrzucić szpinak, poddusić, aż do wyparowania wody, następnie dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i pokruszoną fetę.

Wymieszać wszystko, doprawić solą i pieprzem, na koniec dodać śmietanę. Dokładnie wymieszć i jeszcze chwilkę dusić.

Na rozbite mięso wykłożyć farsz szpinakowy, zwinąć w roladkę.

Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim roladki obracając je, tak, by mięso się zarumieniło ze wszystkich stron.

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Roladki drobiowe ze szpinakiem i serem feta
Komentarze (0)
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.