Roladki drobiowe ze szpinakiem i serem feta
(fot. mattymatt/flickr.com)
apio / DEON.pl
Delikatne roladki drobiowe z doskonałym nadzieniem ze szpinaku i sera feta. Z pewnością przypadną Wam do gustu.
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 20 dag mrożonego szpinaku
- 10 dag fety
- 2 łyżki śmietany 18%
- 1 łyżka masła
- ząbek czosnku
- sól , pieprz
- olej do smażenia
Pierś kurczaka umyć, osuszyć, przekroić na pół i rozbić tłuczkiem na cienki placek, uważając aby nie podziurawić mięsa.
Doprawić solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać masło i wrzucić szpinak, poddusić, aż do wyparowania wody, następnie dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i pokruszoną fetę.
Wymieszać wszystko, doprawić solą i pieprzem, na koniec dodać śmietanę. Dokładnie wymieszć i jeszcze chwilkę dusić.
Na rozbite mięso wykłożyć farsz szpinakowy, zwinąć w roladkę.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim roladki obracając je, tak, by mięso się zarumieniło ze wszystkich stron.
Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.
Skomentuj artykuł