Surimi z ryżem

(fot. astraliaz/flickr.com)
apio / DEON.pl

Polecamy przepis na szybką a pożywną i smaczną sałatkę z paluszkami krabowymi, ryżem i pomidorkami koktajlowymi.

  • 1 opakowanie (25 dag) surimi (paluszków krabowych)
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 1 cebula
  • 2 torebki ugotowanego ryżu
  • kilka liści świeżego szpinaku
  • sól
  • pieprz
  • majonez

Ugotować ryż i ostudzić. Paluszki pokroić na mniejsze kawałki, cebulę w kostkę. Wymieszać z ryżem i majonezem, doprawić do smaku.

Udekorować liśćmi szpinaku i pomidorkami.

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Surimi z ryżem
Komentarze (2)
FF
fast food
4 czerwca 2010, 09:43
w zdrowej wersji. to lubię.
P
poko
3 czerwca 2010, 11:01
jak zrobić zacierki - kluski? z jakiej mąki? jak przechowywać i przez ile dni?