Polscy misjonarze na kwarantannie gotują, by zarobić na opłaty

ks. Maciej Słyż / Twitter / pk

"Piotrek robi ciasta na zamówienie a ja BBQRibs". Przygotowane przez nich potrawy robią wrażenie i cieszą się popularnością.

Pandemia koronawirusa dotarła do Ameryki Południowej. Zamknięte kościoły i parafie, które jeszcze niedawno były u nas codziennością, teraz stanowią element życia krajów południowoamerykańskich. Wolny czas i kreatywność tamtejszych duszpasterzy nie zna granic, o czym przekonał nas ks. Maciej Słyż, misjonarz z Peru.

Ks. Maciej, wspólnie ze swoim kolegą, postanowił w nietypowy sposób zarobić na utrzymanie parafii. Misjonarze efektami swojej pracy podzielili się na Twitterze.

DEON.PL POLECA

"Doszło do tego, że w związku z zakazem kultu musimy utrzymywać parafię na wszelkie możliwe sposoby. Piotrek robi ciasta na zamówienie a ja BBQRibs. Ale dzięki temu będziemy mieli na opłaty" - napisał ks. Maciej.

Trzeba przyznać, że fotografie przygotowanych przez nich potraw robią wrażenie!

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Polscy misjonarze na kwarantannie gotują, by zarobić na opłaty
Komentarze (0)
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.