PAP/dm
Eksperymenty na myszach wskazały, że aspartam już w niskich dawkach może pogarszać pamięć i zdolności uczenia się. Może to mieć związek z zaburzeniem przetwarzania emocji.
Eksperymenty na myszach wskazały, że aspartam już w niskich dawkach może pogarszać pamięć i zdolności uczenia się. Może to mieć związek z zaburzeniem przetwarzania emocji.
PAP / pzk
Żywność i napoje słodzone aspartamem są bezpieczne – zgodnie z ostatecznym nowym wnioskiem opublikowanym w dniu dzisiejszym (czwartek) wspólnie przez Światową Organizację Zdrowia (WHO) i Organizację Narodów Zjednoczonych ds. Wyżywienia i Rolnictwa (FAO).
Żywność i napoje słodzone aspartamem są bezpieczne – zgodnie z ostatecznym nowym wnioskiem opublikowanym w dniu dzisiejszym (czwartek) wspólnie przez Światową Organizację Zdrowia (WHO) i Organizację Narodów Zjednoczonych ds. Wyżywienia i Rolnictwa (FAO).
rp.pl / tk
Jak informuje portal rp.pl za agencją Rutera, popularny i najczęściej stosowany słodzik na świecie – aspartam, ma zostać uznany w licu przez WHO za prawdopodobnie rakotwórczy oraz wpisany na czarną listę.
Jak informuje portal rp.pl za agencją Rutera, popularny i najczęściej stosowany słodzik na świecie – aspartam, ma zostać uznany w licu przez WHO za prawdopodobnie rakotwórczy oraz wpisany na czarną listę.
PAP / pk
Aspartam, popularna substancja słodząca dodawana do żywności i napojów, u myszy wywołuje zaburzenia lękowe utrzymujące się przez dwa kolejne pokolenia - informuje pismo „Proceedings of the National Academy of Sciences”.
Aspartam, popularna substancja słodząca dodawana do żywności i napojów, u myszy wywołuje zaburzenia lękowe utrzymujące się przez dwa kolejne pokolenia - informuje pismo „Proceedings of the National Academy of Sciences”.
{{ article.published_at }}
{{ article.source.name }}
{{ article.source_text }}
{{ article.source.name }}
{{ article.source_text }}
{{ article.description }}
{{ article.description }}