PAP / slo
O "turystyce cukrowej" z Polski do Niemiec pisze w czwartek agencja dpa. Ponieważ cukier jest w Niemczech tańszy niż w Polsce, Polacy chętnie zaopatrują się w niego u sąsiadów. W rezultacie w pobliżu granicy z Polską wprowadzono w Niemczech... racjonowanie cukru.
O "turystyce cukrowej" z Polski do Niemiec pisze w czwartek agencja dpa. Ponieważ cukier jest w Niemczech tańszy niż w Polsce, Polacy chętnie zaopatrują się w niego u sąsiadów. W rezultacie w pobliżu granicy z Polską wprowadzono w Niemczech... racjonowanie cukru.
PAP / psd
Cukier w sklepach drożeje, bo rosną jego ceny na giełdach światowych. Według ekspertów, przyczyną jest mniejsza podaż z powodu klęsk żywiołowych, wzrost zapotrzebowania na cukier, a także spekulacje giełdowe.
Cukier w sklepach drożeje, bo rosną jego ceny na giełdach światowych. Według ekspertów, przyczyną jest mniejsza podaż z powodu klęsk żywiołowych, wzrost zapotrzebowania na cukier, a także spekulacje giełdowe.
PAP / mik
Komisja Europejska ogłosiła w środę, że zapoczątkowana w 2008 r. reforma rynku cukru została zakończona sukcesem, a cel redukcji produkcji zrealizowano w 96,6 proc.
Komisja Europejska ogłosiła w środę, że zapoczątkowana w 2008 r. reforma rynku cukru została zakończona sukcesem, a cel redukcji produkcji zrealizowano w 96,6 proc.