PAP / tk
Mało który sektor oberwał tak mocno. Pandemia cofnęła gastronomię pod względem liczby lokali do 2009 r., zaś jeśli chodzi o wartość rynku – do 2016 r. Nic nie wskazuje, by sytuacja miała się poprawiać - podaje "Rzeczpospolita".
Mało który sektor oberwał tak mocno. Pandemia cofnęła gastronomię pod względem liczby lokali do 2009 r., zaś jeśli chodzi o wartość rynku – do 2016 r. Nic nie wskazuje, by sytuacja miała się poprawiać - podaje "Rzeczpospolita".
PAP/kb
 - Od 26 czerwca zwiększamy obłożenie w restauracjach i lokalach gastronomicznych do 75 proc. - poinformował w czwartek minister zdrowia Adam Niedzielski.
 - Od 26 czerwca zwiększamy obłożenie w restauracjach i lokalach gastronomicznych do 75 proc. - poinformował w czwartek minister zdrowia Adam Niedzielski.
PAP / kk
Sytuacja branży gastronomicznej jest katastrofalna. Sprzedaż na wynos czy z dowozem do klienta prowadzi tylko co piąta firma, co pozwala na wypracowanie góra 10 proc. wcześniejszych obrotów - podaje w czwartek "Rzeczpospolita".
Sytuacja branży gastronomicznej jest katastrofalna. Sprzedaż na wynos czy z dowozem do klienta prowadzi tylko co piąta firma, co pozwala na wypracowanie góra 10 proc. wcześniejszych obrotów - podaje w czwartek "Rzeczpospolita".
PAP / mh
1,3 tys. wystawców z 45 krajów przyjechało do Poznania, gdzie w poniedziałek rozpoczęły się targi Polagra oraz imprezy branży spożywczo-gastronomicznej, hotelarskiej oraz opakowań i logistyki. W otwarciu targów uczestniczył prezydent Bronisław Komorowski.
1,3 tys. wystawców z 45 krajów przyjechało do Poznania, gdzie w poniedziałek rozpoczęły się targi Polagra oraz imprezy branży spożywczo-gastronomicznej, hotelarskiej oraz opakowań i logistyki. W otwarciu targów uczestniczył prezydent Bronisław Komorowski.