S. Anastazja / DEON.pl / apio
Mięso królika - podobnie jak inne mięsa białe (np. z indyka, kurczaka) - jest chudsze od mięs czerwonych (wołowina, cielęcina, wieprzowina). Ma za to więcej białka, i to bardzo dobrej jakości.Jest smaczne, soczyste, delikatne i lekkostrawne. Zawiera też więcej składników odżywczych - żelaza, wapnia, fosforu, miedzi, kobaltu, cynku, witamin z grupy B, a poza tym królik wyjątkowo rzadko alergizuje. Tak więc na dzisiejszy obiad polecamy duszonego królika wg przepisu Siostry Anastazji!
Mięso królika - podobnie jak inne mięsa białe (np. z indyka, kurczaka) - jest chudsze od mięs czerwonych (wołowina, cielęcina, wieprzowina). Ma za to więcej białka, i to bardzo dobrej jakości.Jest smaczne, soczyste, delikatne i lekkostrawne. Zawiera też więcej składników odżywczych - żelaza, wapnia, fosforu, miedzi, kobaltu, cynku, witamin z grupy B, a poza tym królik wyjątkowo rzadko alergizuje. Tak więc na dzisiejszy obiad polecamy duszonego królika wg przepisu Siostry Anastazji!