PAP - Nauka w Polsce / slo
Spożywanie gorzkiej czekolady w umiarkowanych ilościach zmniejsza ryzyko niewydolności serca o jedną trzecią - wynika z badań, o których informuje pismo "Circulation Heart Failure".
Spożywanie gorzkiej czekolady w umiarkowanych ilościach zmniejsza ryzyko niewydolności serca o jedną trzecią - wynika z badań, o których informuje pismo "Circulation Heart Failure".
PAP - Nauka w Polsce / slo
Dzieci kobiet, które nadmiernie tyją w ciąży są bardziej narażone na otyłość - wynika z badań, o których informuje tygodnik "Lancet".
Dzieci kobiet, które nadmiernie tyją w ciąży są bardziej narażone na otyłość - wynika z badań, o których informuje tygodnik "Lancet".
PAP / drr
Kobieta została wyproszona z samolotu amerykańskich linii lotniczych Southwest Airlines, by zwolnić miejsce dla otyłej nastolatki, która nie mieściła się na jednym siedzeniu.
Kobieta została wyproszona z samolotu amerykańskich linii lotniczych Southwest Airlines, by zwolnić miejsce dla otyłej nastolatki, która nie mieściła się na jednym siedzeniu.
Joanna Morga / PAP - Nauka w Polsce / slo
Cukrzyca typu 2 u połowy diabetyków jest wykrywana dopiero, gdy pojawią się jej niebezpieczne powikłania, jak zawały i udary mózgu. Tymczasem, wczesne wykrycie choroby i ścisła kontrola poziomu glukozy od początku leczenia pozwalają prowadzić normalne życie - uważają diabetolodzy.
Cukrzyca typu 2 u połowy diabetyków jest wykrywana dopiero, gdy pojawią się jej niebezpieczne powikłania, jak zawały i udary mózgu. Tymczasem, wczesne wykrycie choroby i ścisła kontrola poziomu glukozy od początku leczenia pozwalają prowadzić normalne życie - uważają diabetolodzy.
PAP / drr
Wszechobecne fast foody przyczyniają się nie tylko do rosnącego problemu otyłości, ale także sprawiają, że zaczynamy ścigać się z czasem, stajemy się bardziej niecierpliwi i wydajemy więcej - informują naukowcy w piśmie "Psychological Science".
Wszechobecne fast foody przyczyniają się nie tylko do rosnącego problemu otyłości, ale także sprawiają, że zaczynamy ścigać się z czasem, stajemy się bardziej niecierpliwi i wydajemy więcej - informują naukowcy w piśmie "Psychological Science".
{{ article.published_at }}
{{ article.source.name }}
{{ article.source_text }}
{{ article.source.name }}
{{ article.source_text }}
{{ article.description }}
{{ article.description }}