PAP / psd
Tylko 23 baców na około 100 produkujących oscypki posiada unijne świadectwa jakości, uprawniające do wytwarzania tych serów – informuje PAP Izabela Zdrojewska, rzeczniczka Głównego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych.
Tylko 23 baców na około 100 produkujących oscypki posiada unijne świadectwa jakości, uprawniające do wytwarzania tych serów – informuje PAP Izabela Zdrojewska, rzeczniczka Głównego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych.
PAP / psd
Jabłka łąckie zostały wpisane na listę unijnych produktów objętych "chronionym oznaczeniem geograficznym" - podała w czwartek Komisja Europejska.
Jabłka łąckie zostały wpisane na listę unijnych produktów objętych "chronionym oznaczeniem geograficznym" - podała w czwartek Komisja Europejska.
PAP / apd
Komisja Europejska opublikowała wniosek o rejestrację tradycyjnego krakowskiego chleba prądnickiego. Jeśli w ciągu sześciu miesięcy nie zostaną do niego zgłoszone zastrzeżenia, to nazwa pieczywa zostanie zarejestrowana przez UE jako produkt regionalny.
Komisja Europejska opublikowała wniosek o rejestrację tradycyjnego krakowskiego chleba prądnickiego. Jeśli w ciągu sześciu miesięcy nie zostaną do niego zgłoszone zastrzeżenia, to nazwa pieczywa zostanie zarejestrowana przez UE jako produkt regionalny.