Materiały dystrybutora
Szczur Remy, który ma wielki talent do gotowania pewnego dnia odłącza się od swojej rodziny i trafia do kuchni jednej z najlepszych paryskich restauracji Auguste'a Gusteau. Gryzoń w ukryciu gotuje świetne potrawy robiąc to rękoma Alfredo - początkowo zatrudnionego na zmywak. Wszystkie pochwały kierowane są do Alfredo, lecz w końcu wychodzi na jaw, kto jest autorem wyśmienitych dań. Jak na tą wiadomość zareagują pozostali kucharze i surowi krytycy kulinarni? "Ratatuj" to nasza propozycja Filmu na weekend.
Szczur Remy, który ma wielki talent do gotowania pewnego dnia odłącza się od swojej rodziny i trafia do kuchni jednej z najlepszych paryskich restauracji Auguste'a Gusteau. Gryzoń w ukryciu gotuje świetne potrawy robiąc to rękoma Alfredo - początkowo zatrudnionego na zmywak. Wszystkie pochwały kierowane są do Alfredo, lecz w końcu wychodzi na jaw, kto jest autorem wyśmienitych dań. Jak na tą wiadomość zareagują pozostali kucharze i surowi krytycy kulinarni? "Ratatuj" to nasza propozycja Filmu na weekend.
apio / DEON.pl
Ratatouille - gulasz warzywny - jest codziennym lokalnym daniem z Nicei. Wiele jego odmian przygotowywanych jest na całym wybrzeżu Morza Śródziemnego, a także dalej, wszędzie tam, gdzie bujnie rosną pomidory, papryka, bakłażany.
Ratatouille - gulasz warzywny - jest codziennym lokalnym daniem z Nicei. Wiele jego odmian przygotowywanych jest na całym wybrzeżu Morza Śródziemnego, a także dalej, wszędzie tam, gdzie bujnie rosną pomidory, papryka, bakłażany.