PAP / slo
Ryby na Kaszubach, a grzyby na Kociewiu - tak w uproszczeniu można określić podstawy tradycyjnej, znanej przed laty i kultywowanej do dzisiaj kuchni regionalnej na Pomorzu. Jej tajników można nauczyć się u miejscowych znawców.
Ryby na Kaszubach, a grzyby na Kociewiu - tak w uproszczeniu można określić podstawy tradycyjnej, znanej przed laty i kultywowanej do dzisiaj kuchni regionalnej na Pomorzu. Jej tajników można nauczyć się u miejscowych znawców.
PAP / slo
Żur i potrawy z gęsiny to dania od dawna obecne w tradycji kulinarnej regionu kujawsko-pomorskiego. Na liście produktów tradycyjnych można znaleźć też kujowioki i grzybowniczki.
Żur i potrawy z gęsiny to dania od dawna obecne w tradycji kulinarnej regionu kujawsko-pomorskiego. Na liście produktów tradycyjnych można znaleźć też kujowioki i grzybowniczki.
apio / DEON.pl
Definitywnie kończy się karnawał – dziś „ostatki” zwane "śledzikiem","śledziówką", w roli głównej śledź, zapowiedź postu. Śledzia można przygotować na wiele sposobów, my przygotowaliśmy dwa.
Definitywnie kończy się karnawał – dziś „ostatki” zwane "śledzikiem","śledziówką", w roli głównej śledź, zapowiedź postu. Śledzia można przygotować na wiele sposobów, my przygotowaliśmy dwa.