PAP / pzk
Naukowcom udało się wyprodukować w laboratorium tkankę tłuszczową, która ma podobną konsystencję i skład do naturalnie występujących tłuszczów zwierzęcych. Wyniki tego eksperymentu, opisane na łamach „eLife”, można w przyszłości wykorzystać do poprawy smaku i tekstury hodowanego w całości z komórek mięsa.
Naukowcom udało się wyprodukować w laboratorium tkankę tłuszczową, która ma podobną konsystencję i skład do naturalnie występujących tłuszczów zwierzęcych. Wyniki tego eksperymentu, opisane na łamach „eLife”, można w przyszłości wykorzystać do poprawy smaku i tekstury hodowanego w całości z komórek mięsa.
Majka Lisińska-Kozioł / slo
Czy osoby starsze powinny dbać o to, by zbytnio nie przytyć? A jeśli już przytyją, to czy dobrze jest się odchudzać? Czy diety-cud, których jest mnóstwo w różnych poradnikach, są odpowiednie dla każdego?
Czy osoby starsze powinny dbać o to, by zbytnio nie przytyć? A jeśli już przytyją, to czy dobrze jest się odchudzać? Czy diety-cud, których jest mnóstwo w różnych poradnikach, są odpowiednie dla każdego?
Wielu z nas przybiera na wadze głównie zimą. Pocieszamy się, że to zgodne z naturą i korzystne, bo chroni nas przed zimnem. Niestety, ten pogląd nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.
Wielu z nas przybiera na wadze głównie zimą. Pocieszamy się, że to zgodne z naturą i korzystne, bo chroni nas przed zimnem. Niestety, ten pogląd nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.
Joanna Morga / PAP / slo
Otyłość brzuszna, czyli nadmiar trzewnej tkanki tłuszczowej, zwiększa predyspozycje do osteoporozy, choroby osłabiającej kości i prowadzącej do częstszych złamań - informuje serwis EurekAlert.
Otyłość brzuszna, czyli nadmiar trzewnej tkanki tłuszczowej, zwiększa predyspozycje do osteoporozy, choroby osłabiającej kości i prowadzącej do częstszych złamań - informuje serwis EurekAlert.
{{ article.published_at }}
{{ article.source.name }}
{{ article.source_text }}
{{ article.source.name }}
{{ article.source_text }}
{{ article.description }}
{{ article.description }}