PAP / pch
Gospodarstwa domowe UE wytwarzają rocznie na jedną osobę 35,3 kg odpadów w postaci świeżych owoców i warzyw; z łatwością można by uniknąć produkcji ok. 14,2 kg tych odpadów - czytamy w raporcie opublikowanym na łamach "Waste Management".
Gospodarstwa domowe UE wytwarzają rocznie na jedną osobę 35,3 kg odpadów w postaci świeżych owoców i warzyw; z łatwością można by uniknąć produkcji ok. 14,2 kg tych odpadów - czytamy w raporcie opublikowanym na łamach "Waste Management".
PAP / ms
Dążąc do stworzenia możliwie najkrótszego łańcucha dostaw, supermarket w Brukseli sprzedaje warzywa i owoce uprawiane na własnym dachu.
Dążąc do stworzenia możliwie najkrótszego łańcucha dostaw, supermarket w Brukseli sprzedaje warzywa i owoce uprawiane na własnym dachu.
dr Teresa Szpytma / slo
Racjonalne zasady żywieniowe mają potwierdzenie w wynikach badań naukowych, które wykazały, że spożywanie trzech porcji warzyw i dwóch porcji owoców dziennie jest skutecznym sposobem zmniejszania ryzyka zachorowania na wiele chorób, w tym niektórych postaci raka.
Racjonalne zasady żywieniowe mają potwierdzenie w wynikach badań naukowych, które wykazały, że spożywanie trzech porcji warzyw i dwóch porcji owoców dziennie jest skutecznym sposobem zmniejszania ryzyka zachorowania na wiele chorób, w tym niektórych postaci raka.
PAP / drr
Setki młodych Holendrów wzięło udział w niedzielę na Placu Dam w cetrum Amsterdamu w bitwie na pomidory w ramach poparcia dla holenderskich producentów dotkniętych przez rosyjskie embargo na import m.in. warzyw i owoców z UE i USA.
Setki młodych Holendrów wzięło udział w niedzielę na Placu Dam w cetrum Amsterdamu w bitwie na pomidory w ramach poparcia dla holenderskich producentów dotkniętych przez rosyjskie embargo na import m.in. warzyw i owoców z UE i USA.