Nikt nie wyobraża sobie Świąt Wielkanocnych bez tradycyjnego, staropolskiego żuru. Podawany z jajkiem, kiełbasą i chrzanem może być smacznym daniem, które zagości na naszych wielkanocnych stołach. Co więcej, przepis na żurek jest znacznie prostszy niż się może wydawać.
Nikt nie wyobraża sobie Świąt Wielkanocnych bez tradycyjnego, staropolskiego żuru. Podawany z jajkiem, kiełbasą i chrzanem może być smacznym daniem, które zagości na naszych wielkanocnych stołach. Co więcej, przepis na żurek jest znacznie prostszy niż się może wydawać.
PAP / slo
Żur i potrawy z gęsiny to dania od dawna obecne w tradycji kulinarnej regionu kujawsko-pomorskiego. Na liście produktów tradycyjnych można znaleźć też kujowioki i grzybowniczki.
Żur i potrawy z gęsiny to dania od dawna obecne w tradycji kulinarnej regionu kujawsko-pomorskiego. Na liście produktów tradycyjnych można znaleźć też kujowioki i grzybowniczki.
{{ article.published_at }}
{{ article.source.name }}
{{ article.source_text }}
{{ article.source.name }}
{{ article.source_text }}
{{ article.description }}
{{ article.description }}