Panierowane naleśniki z kurczakiem

(fot. Andrzej Sochacki)
s. Anastazja, "143 przysmaki siostry Anastazji" / Wydawnicto WAM

Panierowane naleśniki z soczystym kurczakiem i włoskim aromatem zielonego pesto.

Ciasto na naleśniki

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • ¾ szklanki rozcieńczonego wodą mleka (w proporcji pół na pół)
  • 2 jaja
  • 1 łyżka oliwy
  • sól do smaku

Podane składnik na ciasto połączyć, dokładnie rozmieszać i usmażyć naleśniki.

DEON.PL POLECA

Naleśniki z kurczakiem

  • 2 filety z kurczaka
  • 4 plasterki szynki
  • 8 plasterków twardego sera żółtego
  • 1 mały słoiczek zielonego pesto
  • 2 jaja
  • bułka tarta
  • masło klarowane

Filety przekroić wzdłuż na dwie części, doprawić i usmażyć na maśle. Wierzch każdego naleśnika cienko posmarować pesto i układać składniki w kolejności: plaster sera żółtego, mięso z kurczaka, pesto, plaster szynki, plaster sera.

Naleśniki złożyć w kopertę, panierować i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z surówkami.

Przepis pochodzi z książki "143 przysmaki Siostry Anastazji"

Znakomite kulinarne pomysły Siostry Anastazji na różne okazje rodzinne, świąteczne, a nawet... zaręczyny!

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Panierowane naleśniki z kurczakiem
Komentarze (0)
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.