Panierowane naleśniki z kurczakiem
(fot. Andrzej Sochacki)
s. Anastazja, "143 przysmaki siostry Anastazji" / Wydawnicto WAM
Panierowane naleśniki z soczystym kurczakiem i włoskim aromatem zielonego pesto.
Ciasto na naleśniki
- 1 szklanka mąki pszennej
- ¾ szklanki rozcieńczonego wodą mleka (w proporcji pół na pół)
- 2 jaja
- 1 łyżka oliwy
- sól do smaku
Podane składnik na ciasto połączyć, dokładnie rozmieszać i usmażyć naleśniki.
Naleśniki z kurczakiem
- 2 filety z kurczaka
- 4 plasterki szynki
- 8 plasterków twardego sera żółtego
- 1 mały słoiczek zielonego pesto
- 2 jaja
- bułka tarta
- masło klarowane
Filety przekroić wzdłuż na dwie części, doprawić i usmażyć na maśle. Wierzch każdego naleśnika cienko posmarować pesto i układać składniki w kolejności: plaster sera żółtego, mięso z kurczaka, pesto, plaster szynki, plaster sera.
Naleśniki złożyć w kopertę, panierować i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z surówkami.
Przepis pochodzi z książki "143 przysmaki Siostry Anastazji"
Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.
Skomentuj artykuł