Polewa czekoladowa wg przepisu Siostry Anastazji

(fot. wintersoul1/flickr.com)
S. Anastazja / DEON.pl / apio

Pyszna, aromatyczna, gęsta polewa czekoladowa ozdobi i doda smaku naszym ciastom.

  • 13 dag margaryny
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 3 łyżki kakao
  • 2 łyżki wody
  • 1 łyżka żelatyny
  • 5 łyżek kwaśnej gęstej śmietany

W wodzie rozpuścić żelatynę. Cukier, kakao, margarynę i rozpuszczoną żelatynę dobrze wymieszać i stopniowo podgrzewać do połączenia wszystkich składników. Nie dopuścić do zagotowania. Po przestudzeniu (lekko ciepła) dodać (po łyżce) śmietanę. Roztrzepać.

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Polewa czekoladowa wg przepisu Siostry Anastazji
Komentarze (1)
D
dana
23 grudnia 2013, 14:12
mam jedno pytanie kup lam żelatyne w kórej substancja konserwujaca jest dwutlenek siarki, czy to zmieni smak polewy?