Polewa czekoladowa wg przepisu Siostry Anastazji
(fot. wintersoul1/flickr.com)
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Pyszna, aromatyczna, gęsta polewa czekoladowa ozdobi i doda smaku naszym ciastom.
- 13 dag margaryny
- 5 łyżek cukru pudru
- 3 łyżki kakao
- 2 łyżki wody
- 1 łyżka żelatyny
- 5 łyżek kwaśnej gęstej śmietany
W wodzie rozpuścić żelatynę. Cukier, kakao, margarynę i rozpuszczoną żelatynę dobrze wymieszać i stopniowo podgrzewać do połączenia wszystkich składników. Nie dopuścić do zagotowania. Po przestudzeniu (lekko ciepła) dodać (po łyżce) śmietanę. Roztrzepać.
Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.
Skomentuj artykuł