Polewa czekoladowa wg przepisu Siostry Anastazji

Polewa czekoladowa wg przepisu Siostry Anastazji
(fot. wintersoul1/flickr.com)
S. Anastazja / DEON.pl / apio

Pyszna, aromatyczna, gęsta polewa czekoladowa ozdobi i doda smaku naszym ciastom.

  • 13 dag margaryny
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 3 łyżki kakao
  • 2 łyżki wody
  • 1 łyżka żelatyny
  • 5 łyżek kwaśnej gęstej śmietany

W wodzie rozpuścić żelatynę. Cukier, kakao, margarynę i rozpuszczoną żelatynę dobrze wymieszać i stopniowo podgrzewać do połączenia wszystkich składników. Nie dopuścić do zagotowania. Po przestudzeniu (lekko ciepła) dodać (po łyżce) śmietanę. Roztrzepać.

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Polewa czekoladowa wg przepisu Siostry Anastazji
Wystąpił problem podczas pobierania komentarzy.
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.