Pomidory faszerowane sałatką z tuńczyka

Bywa składnikiem, dodatkiem ale też może występować w roli głównej. (fot. flickr.com)
DEON.p / apio

Pomidor codziennie towarzyszy nam w kuchni. Bywa składnikiem, dodatkiem ale też może występować w roli głównej. Dziś proponujemy pomidory nadziewane pyszną sałatką z tuńczykiem. Proste, a bardzo efektowne danie.

  • 6 sporych pomidorów
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 4 jajka
  • puszka kukurydzy
  • mała cebula
  • majonez
  • sól
  • pieprz

Umyć pomidory, osuszyć, ściąć wierzchołki, wydrążyć miąższ.

Jajka zgotować na twardo. Odsączyć tuńczyka i kukurydzę, posiekać cebulę, pokroić jajka w kostkę. Wymieszać wszystkie składniki z majonezem, doprawić solą i pieprzem.

DEON.PL POLECA

Tak przygotowaną sałatką nadziać pomidory.

Podawać ułożone na liściach sałaty i ozdobione natką pietruszki.

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Pomidory faszerowane sałatką z tuńczyka
Komentarze (1)
T
teresa
6 grudnia 2010, 16:15
Poproszę o przepis na smaczne danie z samego chleba,albo takie pożywne i zdrowe do 5 zł /dobę.