Pomidory faszerowane sałatką z tuńczyka
Bywa składnikiem, dodatkiem ale też może występować w roli głównej.
(fot. flickr.com)
DEON.p / apio
Pomidor codziennie towarzyszy nam w kuchni. Bywa składnikiem, dodatkiem ale też może występować w roli głównej. Dziś proponujemy pomidory nadziewane pyszną sałatką z tuńczykiem. Proste, a bardzo efektowne danie.
- 6 sporych pomidorów
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- 4 jajka
- puszka kukurydzy
- mała cebula
- majonez
- sól
- pieprz
Umyć pomidory, osuszyć, ściąć wierzchołki, wydrążyć miąższ.
Jajka zgotować na twardo. Odsączyć tuńczyka i kukurydzę, posiekać cebulę, pokroić jajka w kostkę. Wymieszać wszystkie składniki z majonezem, doprawić solą i pieprzem.
Tak przygotowaną sałatką nadziać pomidory.
Podawać ułożone na liściach sałaty i ozdobione natką pietruszki.
Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.
Skomentuj artykuł