Krewetki z awokado, sałatą i pomidorami

Krewetki z awokado, sałatą i pomidorami
(fot. pixabay)
DEON.pl / apio

Wyśmienita sałatka, którą zaskoczycie najbliższych, a i sobie sprawicie niemałą przyjemność. Pyszne krewetki ze świeżą sałatą, pomidorami i awokado to doskonałe połączenie smaku i koloru - uczta dla podniebienia i oczu. Polecamy!

Składniki:

DEON.PL POLECA

  • 1/2 kg dużych krewetek
  • sałata lodowa
  • 2 pomidory
  • 1 awokado
  • 15 dag startej mozarelli
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • papryka ostra w proszku
  • pieprz czarny

Przygotować sałatę - umyć, osuszyć, porwać na kawałki, pokroić pomidory i awokado w większą kostkę.

Oczyścić krewetki z pancerzyków, nóżek i głów.

Wymieszać 2 łyżki oliwy z oliwek, sos sojowy, paprykę, pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek, polać tę zalewą krewetki i wymieszać, by równomiernie się nią pokryły.

Wrzucić krewetki na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy, smażyć ok. 3 min., obracając krwetki.

Gotowe krewetki połączyć z sałatą, pomidorami i awokado. Polać pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek, posypać startą mozarellą. I gotowe!

Sałatka świetnie smakuje i wygląda podana z tortilla chips.

Smacznego!

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Krewetki z awokado, sałatą i pomidorami
Wystąpił problem podczas pobierania komentarzy.
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.