Conchiglie z krewetkami w jogurtowym sosie

Conchiglie z krewetkami w jogurtowym sosie
(fot. pykmi/flickr.com)
apio / DEON.pl

Szybkie, przepyszne danie, które kusi świeżością i kolorami. Z pewnością zasmakuje wszystkim fanom makaronów i owoców morza.

  • 1 opakowanie makaronu muszelki (conchiglie)
  • 20 dag mrożonych krewetek, oczyszczonych (mogą być małe)
  • 1 papryka (zielona lu czerwona)
  • 1 mały por
  • 1 jogurt naturalny
  • 1 łyżka twarogu
  • 1-2 ząbki czosnku
  • koperek
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z olivek

Makaron ugotować wg przepisu, ważne by był jędrny (al dente). Pokroić pora w plasterki, paprykę w paseczki. Podsmażyć na oliwie z oliwek krewetki wraz z porem i papryką. Odrobinę podlać wodą. Dodać jogurt i rozdrobniony twaróg. Wymieszać, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany koperek. Doprawić solą i pieprzem.

Podawać przybrane zieloną sałatą, posypane odrobiną posiekanego koperku.

DEON.PL POLECA

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Conchiglie z krewetkami w jogurtowym sosie
Wystąpił problem podczas pobierania komentarzy.
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.