Conchiglie z krewetkami w jogurtowym sosie
(fot. pykmi/flickr.com)
apio / DEON.pl
Szybkie, przepyszne danie, które kusi świeżością i kolorami. Z pewnością zasmakuje wszystkim fanom makaronów i owoców morza.
- 1 opakowanie makaronu muszelki (conchiglie)
- 20 dag mrożonych krewetek, oczyszczonych (mogą być małe)
- 1 papryka (zielona lu czerwona)
- 1 mały por
- 1 jogurt naturalny
- 1 łyżka twarogu
- 1-2 ząbki czosnku
- koperek
- sól
- pieprz
- oliwa z olivek
Makaron ugotować wg przepisu, ważne by był jędrny (al dente). Pokroić pora w plasterki, paprykę w paseczki. Podsmażyć na oliwie z oliwek krewetki wraz z porem i papryką. Odrobinę podlać wodą. Dodać jogurt i rozdrobniony twaróg. Wymieszać, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany koperek. Doprawić solą i pieprzem.
Podawać przybrane zieloną sałatą, posypane odrobiną posiekanego koperku.
Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.
Skomentuj artykuł