Sałatka Gyros z kurczaka - warstwowa

Sałatka Gyros z kurczaka - warstwowa
(fot. flickr.com)
apio / DEON.pl

Świetna sałatka na każdą okazję, spotkanie w gronie znajomych, lunch bądź kolację.

  • 4 piersi z kurczaka (pojedyncze)
  • przyprawa Gyros
  • oliwa lub olej
  • puszka kukurydzy
  • 6 ogórków konserwowych
  • kapusta pekińska
  • czerwona papryka
  • 2 duże cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • majonez
  • ketchup pikantny
  • vegeta

Kapustę pekińską pociąć w paski, posypać vegetą i odstawić na bok, aby kapusta puściła sok. Piersi z kurczaka pociąć w większą kostkę, posypać przyprawą gyros i usmażyć na niewielkiej ilości oliwy lub oleju.

Następnie układać warstwowo: mięso na spód, nastepnie pokrojone w kostkę i wymieszane z kukurydzą ogórki i cebule. Majonez wymieszać z ketchupem i z dwoma ząbkami czosnku (przeciśniętymi przez praskę) i wylać na sałatkę. Odlać sok z kapusty pekińskiej i wyłożyć ją na wierzch.

Ozdobić majonezem i keczupem, kukurydzą, czerwoną papryką i zieleniną.

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Sałatka Gyros z kurczaka - warstwowa
Wystąpił problem podczas pobierania komentarzy.
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.