Sernik czarno-biały

(fot. Andrzej Sochacki)
S. Anastazja / DEON.pl / apio

Dziś polecamy wyśmienity sernik czarno-biały Siostry Anastazji.

  • 3 szklanki mąki tortowej
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 5 żółtek
  • 25 dag margaryny
  • 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki kakao

Zarobić ciasto: na stolnicę wysypać mąkę. Zmieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodać margarynę i posiekać nożem. Cukier utrzeć z żółtkami i dodać do mąki. Ciasto podzielić na 2 części i schłodzić w zamrażalniku.

  • 90 dag serka homogenizowanego naturalnego
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 3 żółtka
  • 6 łyżek wiórków kokosowych
  • 2 łyżki roztopionego masła
  • olejek cytrynowy
  • 1 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej

Utrzeć żółtka z cukrem. Dodać serek, masło, mąkę i olejek, nadal ucierając. Na formę zetrzeć na tarce jedną część ciasta. Nałożyć równo ser, a na wierzch zetrzeć drugą część ciasta. Piec w temp. 180'C przez 50 min.

Poznaj więcej przepisów na ciasta Siostry Anastazji:

DEON.PL POLECA

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Sernik czarno-biały
Komentarze (2)
A
ala
6 grudnia 2012, 14:52
A co zrobić z kokosem?
L
Luska
26 grudnia 2014, 01:09
dodac do sera