Szpinak z czosnkiem - pasteryzowany

(fot. shutterstock.com)
s. Anastazja / slo

Czas na przetwory. Siostra Anastazja poleca pasteryzowany szpinak z czosnkiem. Można go podawać jako samodzielną przekąskę, dodatek do mięsa, ryb, zapiekanek, pierogów, naleśników, makaronu, kaszy.

Składniki:

  • 1 duża wiązka szpinaku,
  • 1 cytryna,
  • 3-4 ząbki czosnku (lub wg uznania),
  • 1-1 1/2 szklanki wody,
  • sól.

Wykonanie:

Szpinak oczyścić, umyć i zagotować z dodatkiem soli i soku z cytryny.

Po 2-3 min. dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić do smaku i przełożyć do słoików.

Dobrze zakręcić i pasteryzować przez ok. 10 min.

Więcej w książce: 153 PRZETWORY I DANIA MIĘSNE SIOSTRY ANASTAZJI

DEON.PL POLECA


153 PRZETWORY I DANIA MIĘSNE SIOSTRY ANASTAZJI

Domowe przetwory wracają do łask. Pozwalają zachować aromaty lata, wzbogacają codzienne menu i stają się wizytówką niejednej kuchni.
Autorka kulinarnych bestsellerów podpowiada, jak sporządzić znakomite dżemy, konfitury, marynaty, sałatki i inne specjały z owoców, warzyw i grzybów. Proponuje ponadto przepisy na fantazyjne, a proste w wykonaniu dania z drobiu, mięsa wołowego, wieprzowego i ryb.
Z siostrą Anastazją przyrządzisz wyłącznie smakołyki!

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Szpinak z czosnkiem - pasteryzowany
Komentarze (0)
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.