rp.pl/dm
W ciągu trzech miesięcy KE zdecyduje, czy popiera inicjatywę wprowadzenia w UE zakazu chowu klatkowego zwierząt gospodarskich – kur niosek, królików, kaczek, gęsi, przepiórek i macior – podała „Rzeczpospolita”. Ekonomiści zwracają uwagę na problemy, jakie może to spowodować.
W ciągu trzech miesięcy KE zdecyduje, czy popiera inicjatywę wprowadzenia w UE zakazu chowu klatkowego zwierząt gospodarskich – kur niosek, królików, kaczek, gęsi, przepiórek i macior – podała „Rzeczpospolita”. Ekonomiści zwracają uwagę na problemy, jakie może to spowodować.
PAP / ml
W Japonii wykryto kolejne ognisko ptasiej grypy, w wyniku czego trzeba wybić ponad 90 tys. sztuk drobiu. Od listopada w pięciu prefekturach wybito już ponad milion sztuk drobiu - poinformowało we wtorek japońskie ministerstwo rolnictwa.
W Japonii wykryto kolejne ognisko ptasiej grypy, w wyniku czego trzeba wybić ponad 90 tys. sztuk drobiu. Od listopada w pięciu prefekturach wybito już ponad milion sztuk drobiu - poinformowało we wtorek japońskie ministerstwo rolnictwa.
PAP / ptsj
W 2014 r. zostaliśmy europejskim liderem w produkcji drobiu. Sprzedajemy więcej nie tylko w UE - pisze "Rzeczpospolita".
W 2014 r. zostaliśmy europejskim liderem w produkcji drobiu. Sprzedajemy więcej nie tylko w UE - pisze "Rzeczpospolita".
PAP / im
Firmy z Ukrainy i Rosji szykują się do wejścia na unijny rynek drobiu. Wojna cenowa z Polakami wisi w powietrzu, twierdzi "Puls Biznesu".
Firmy z Ukrainy i Rosji szykują się do wejścia na unijny rynek drobiu. Wojna cenowa z Polakami wisi w powietrzu, twierdzi "Puls Biznesu".
apio / DEON.pl
Mięso z indyka, zwłaszcza pierś ma wyjątkowo niską zawartość tłuszczu, zaledwie 2%, a i te 2% to wartościowe wielonienasycone kwasy tłuszczowe. Dlatego dobrze, by indyk częściej gościł w naszej kuchni, w miejsce np. tak popularnej wieprzowiny. Dziś polecamy soczysty filet z indyka, pieczony w folii.
Mięso z indyka, zwłaszcza pierś ma wyjątkowo niską zawartość tłuszczu, zaledwie 2%, a i te 2% to wartościowe wielonienasycone kwasy tłuszczowe. Dlatego dobrze, by indyk częściej gościł w naszej kuchni, w miejsce np. tak popularnej wieprzowiny. Dziś polecamy soczysty filet z indyka, pieczony w folii.
s. Anastazja / DEON.pl / apio
Specjalnie dla użytkowników DEONa przepis z najnowszej książki Siostry Anastazji "153 przetwory i dania mięsne Siostry Anastazji".
Specjalnie dla użytkowników DEONa przepis z najnowszej książki Siostry Anastazji "153 przetwory i dania mięsne Siostry Anastazji".