Joanna Morga / PAP - Nauka w Polsce / slo
Kawa to naturalne źródło związków pomocnych w zwalczaniu nadmiaru wolnych rodników, który szkodzi zdrowiu. Aby najlepiej wykorzystać te właściwości, kawę powinno się parzyć w ekspresie ciśnieniowym.
Kawa to naturalne źródło związków pomocnych w zwalczaniu nadmiaru wolnych rodników, który szkodzi zdrowiu. Aby najlepiej wykorzystać te właściwości, kawę powinno się parzyć w ekspresie ciśnieniowym.
PAP - Nauka w Polsce / slo
Gdy czujemy się ospali i zmęczeni, to sygnał, że powinniśmy więcej czasu spędzać na łonie natury. Badania opublikowane w "Journal of Environmental Psychology" potwierdziły bowiem, że to przede wszystkim kontakt z przyrodą daje nam siły witalne i energię, a także wzmacnia naszą odporność.
Gdy czujemy się ospali i zmęczeni, to sygnał, że powinniśmy więcej czasu spędzać na łonie natury. Badania opublikowane w "Journal of Environmental Psychology" potwierdziły bowiem, że to przede wszystkim kontakt z przyrodą daje nam siły witalne i energię, a także wzmacnia naszą odporność.
PAP / wab
Amatorzy kawy, którym na co dzień trudno się bez niej obejść, rzadziej trafiają do szpitala z objawami arytmii serca niż ci, którzy jej w ogóle nie piją - pisze środowy "Daily Telegraph", powołując się na badania naukowców z Kalifornii.
Amatorzy kawy, którym na co dzień trudno się bez niej obejść, rzadziej trafiają do szpitala z objawami arytmii serca niż ci, którzy jej w ogóle nie piją - pisze środowy "Daily Telegraph", powołując się na badania naukowców z Kalifornii.
slo / PAP
Pięć filiżanek kawy dziennie może pomóc zredukować problemy z pamięcią u pacjentów z objawami Alzheimera - twierdzą amerykańscy naukowcy.
Pięć filiżanek kawy dziennie może pomóc zredukować problemy z pamięcią u pacjentów z objawami Alzheimera - twierdzą amerykańscy naukowcy.