PAP - Nauka w Polsce / slo
Tłuste jedzenie, jakie serwują fast-foody nigdy nie jest zdrowe, ale wypijanie po nim kawy i spożywanie słodyczy szkodzi jeszcze bardziej, zwłaszcza chorym na cukrzycę - wynika z kanadyjskich badań, które publikuje pismo "Journal of Nutrition".
Tłuste jedzenie, jakie serwują fast-foody nigdy nie jest zdrowe, ale wypijanie po nim kawy i spożywanie słodyczy szkodzi jeszcze bardziej, zwłaszcza chorym na cukrzycę - wynika z kanadyjskich badań, które publikuje pismo "Journal of Nutrition".
Piotr Patyna vel Alvin
Cieszyński likier kawowy doskonale nadaje się jako dodatek do popołudniowych deserów. Najlepiej jednak będzie smakował wówczas, gdy jesienią lub zimą, ok. godziny 18. podamy jedynie jeden kieliszek z jedną kostką gorzkiej czekolady lecz po wielokroć, opowiadając historię jego powstania.
Cieszyński likier kawowy doskonale nadaje się jako dodatek do popołudniowych deserów. Najlepiej jednak będzie smakował wówczas, gdy jesienią lub zimą, ok. godziny 18. podamy jedynie jeden kieliszek z jedną kostką gorzkiej czekolady lecz po wielokroć, opowiadając historię jego powstania.
Kawa obniża ryzyko cukrzycy typu 2 poprzez wpływ na poziom białka neutralizującego aktywność hormonów płciowych - informują naukowcy z USA na łamach pisma "Diabetes".
Kawa obniża ryzyko cukrzycy typu 2 poprzez wpływ na poziom białka neutralizującego aktywność hormonów płciowych - informują naukowcy z USA na łamach pisma "Diabetes".
Joanna Morga / PAP - Nauka w Polsce / slo
Kawa to naturalne źródło związków pomocnych w zwalczaniu nadmiaru wolnych rodników, który szkodzi zdrowiu. Aby najlepiej wykorzystać te właściwości, kawę powinno się parzyć w ekspresie ciśnieniowym.
Kawa to naturalne źródło związków pomocnych w zwalczaniu nadmiaru wolnych rodników, który szkodzi zdrowiu. Aby najlepiej wykorzystać te właściwości, kawę powinno się parzyć w ekspresie ciśnieniowym.
PAP - Nauka w Polsce / slo
Gdy czujemy się ospali i zmęczeni, to sygnał, że powinniśmy więcej czasu spędzać na łonie natury. Badania opublikowane w "Journal of Environmental Psychology" potwierdziły bowiem, że to przede wszystkim kontakt z przyrodą daje nam siły witalne i energię, a także wzmacnia naszą odporność.
Gdy czujemy się ospali i zmęczeni, to sygnał, że powinniśmy więcej czasu spędzać na łonie natury. Badania opublikowane w "Journal of Environmental Psychology" potwierdziły bowiem, że to przede wszystkim kontakt z przyrodą daje nam siły witalne i energię, a także wzmacnia naszą odporność.
PAP / wab
Amatorzy kawy, którym na co dzień trudno się bez niej obejść, rzadziej trafiają do szpitala z objawami arytmii serca niż ci, którzy jej w ogóle nie piją - pisze środowy "Daily Telegraph", powołując się na badania naukowców z Kalifornii.
Amatorzy kawy, którym na co dzień trudno się bez niej obejść, rzadziej trafiają do szpitala z objawami arytmii serca niż ci, którzy jej w ogóle nie piją - pisze środowy "Daily Telegraph", powołując się na badania naukowców z Kalifornii.
slo / PAP
Pięć filiżanek kawy dziennie może pomóc zredukować problemy z pamięcią u pacjentów z objawami Alzheimera - twierdzą amerykańscy naukowcy.
Pięć filiżanek kawy dziennie może pomóc zredukować problemy z pamięcią u pacjentów z objawami Alzheimera - twierdzą amerykańscy naukowcy.
{{ article.published_at }}
{{ article.description }}
{{ article.description }}