dzienniknaukowy.pl / tk
Departament Rolnictwa Stanów Zjednoczonych (USDA) po 14-letniej batalii zatwierdził fioletowe, genetycznie zmodyfikowane pomidory do sprzedaży. Stwierdzono, że warzywa są bezpieczne dla ludzi i można je uprawiać w całym kraju.
Departament Rolnictwa Stanów Zjednoczonych (USDA) po 14-letniej batalii zatwierdził fioletowe, genetycznie zmodyfikowane pomidory do sprzedaży. Stwierdzono, że warzywa są bezpieczne dla ludzi i można je uprawiać w całym kraju.
Logo źródła: PAP - Nauka w Polsce Ewelina Krajczyńska / slo
Szpinaku nie trzeba gloryfikować, bo przyswajamy tylko 1 proc. zawartego w nim żelaza. Pomidora w sałatce warto ochronić warstewką tłuszczu zanim wkroimy do nich ogórka, który zabierze witaminę C. Nie miejmy też złudzeń co do brązowego cukru, w łyżeczce ma tylko 3 kcal. mniej niż biały.
Szpinaku nie trzeba gloryfikować, bo przyswajamy tylko 1 proc. zawartego w nim żelaza. Pomidora w sałatce warto ochronić warstewką tłuszczu zanim wkroimy do nich ogórka, który zabierze witaminę C. Nie miejmy też złudzeń co do brązowego cukru, w łyżeczce ma tylko 3 kcal. mniej niż biały.