PAP/kb
 - Od 26 czerwca zwiększamy obłożenie w restauracjach i lokalach gastronomicznych do 75 proc. - poinformował w czwartek minister zdrowia Adam Niedzielski.
 - Od 26 czerwca zwiększamy obłożenie w restauracjach i lokalach gastronomicznych do 75 proc. - poinformował w czwartek minister zdrowia Adam Niedzielski.
PAP/kb
Od północy z czwartku na piątek restauratorzy będą mogli przyjmować gości wewnątrz swoich lokali. Decyzja rządu dotyczy także restauracji hotelowych. Poza tym działalność mogą wznowić baseny, kluby fitness, kasyna, siłownie, jednak nadal w reżimie sanitarnym.
Od północy z czwartku na piątek restauratorzy będą mogli przyjmować gości wewnątrz swoich lokali. Decyzja rządu dotyczy także restauracji hotelowych. Poza tym działalność mogą wznowić baseny, kluby fitness, kasyna, siłownie, jednak nadal w reżimie sanitarnym.
PAP / kk
Sytuacja branży gastronomicznej jest katastrofalna. Sprzedaż na wynos czy z dowozem do klienta prowadzi tylko co piąta firma, co pozwala na wypracowanie góra 10 proc. wcześniejszych obrotów - podaje w czwartek "Rzeczpospolita".
Sytuacja branży gastronomicznej jest katastrofalna. Sprzedaż na wynos czy z dowozem do klienta prowadzi tylko co piąta firma, co pozwala na wypracowanie góra 10 proc. wcześniejszych obrotów - podaje w czwartek "Rzeczpospolita".
PAP / kk
Ostatnie dni wyraźnie pokazują, że Polacy mają już dość siedzenia w domach.
Ostatnie dni wyraźnie pokazują, że Polacy mają już dość siedzenia w domach.
KAI / ml
Będą mogli wybierać dania z karty i zająć miejsce, które im się spodoba. Właściciele rzymskich restauracji zgodzili się ugościć sto osób 19 listopada, czyli w pierwszym Światowym Dniu Ubogich.
Będą mogli wybierać dania z karty i zająć miejsce, które im się spodoba. Właściciele rzymskich restauracji zgodzili się ugościć sto osób 19 listopada, czyli w pierwszym Światowym Dniu Ubogich.
Logo źródła: PAP - Nauka w Polsce Ewelina Krajczyńska / pk
Dynamiczna muzyka i jasne oświetlenie w barach szybkiej obsługi to nie przypadek. Dzięki nim zjemy szybciej, a wychodząc, zrobimy miejsce kolejnym klientom. Małe restauracyjne miseczki sprzyjają z kolei zamawianiu większej ilości jedzenia. Restauratorzy stosują sporo pułapek sprawiających, że zostawiamy u nich więcej pieniędzy, niż zamierzaliśmy.
Dynamiczna muzyka i jasne oświetlenie w barach szybkiej obsługi to nie przypadek. Dzięki nim zjemy szybciej, a wychodząc, zrobimy miejsce kolejnym klientom. Małe restauracyjne miseczki sprzyjają z kolei zamawianiu większej ilości jedzenia. Restauratorzy stosują sporo pułapek sprawiających, że zostawiamy u nich więcej pieniędzy, niż zamierzaliśmy.