kobieta.onet.pl / jh
Jelita nie bez powodu nazywane są "drugim mózgiem – od ich kondycji zależy odporność, trawienie i ogólne samopoczucie. Dlatego tak istotna jest dieta wspierająca mikrobiom. Tymczasem specjaliści ostrzegają: jeden rodzaj sera może poważnie zaszkodzić jelitom. To właśnie sery wysoko przetworzone, a zwłaszcza sery topione, stają się największym zagrożeniem.
Jelita nie bez powodu nazywane są "drugim mózgiem – od ich kondycji zależy odporność, trawienie i ogólne samopoczucie. Dlatego tak istotna jest dieta wspierająca mikrobiom. Tymczasem specjaliści ostrzegają: jeden rodzaj sera może poważnie zaszkodzić jelitom. To właśnie sery wysoko przetworzone, a zwłaszcza sery topione, stają się największym zagrożeniem.
Smak parmezanu swą sławę zawdzięcza specyficznemu mikroklimatowi panującemu w okolicach Padwy, ser Grana Padano znawcy osłuchują młoteczkiem, a kawę o najlepszym aromacie wypijemy, jeśli trafimy na wyjątkowe ziarna perłowe. Gdy mamy ochotę na zieloną i mocną herbatę powinniśmy sięgnąć po "herbaty uprawy przykrywanej".
Smak parmezanu swą sławę zawdzięcza specyficznemu mikroklimatowi panującemu w okolicach Padwy, ser Grana Padano znawcy osłuchują młoteczkiem, a kawę o najlepszym aromacie wypijemy, jeśli trafimy na wyjątkowe ziarna perłowe. Gdy mamy ochotę na zieloną i mocną herbatę powinniśmy sięgnąć po "herbaty uprawy przykrywanej".
{{ article.published_at }}
{{ article.description }}
{{ article.description }}