slo
W gorące dni jemy dużo mniej, tym samym dostarczamy do organizmu zdecydowanie mniej substancji odżywczych. Dlatego poza wodą, nie zapominajmy o innych produktach, sięgajmy m.in. po soki. Jakie?
W gorące dni jemy dużo mniej, tym samym dostarczamy do organizmu zdecydowanie mniej substancji odżywczych. Dlatego poza wodą, nie zapominajmy o innych produktach, sięgajmy m.in. po soki. Jakie?
Logo źródła: PAP - Nauka w Polsce slo
Co jest zdrowsze - napój jabłkowy, barwiony miks owocowy, czy świeżo wyciskany sok pomarańczowy, ewentualnie zielona herbata? A może warto pić wino w rozsądnych ilościach. Tylko które?
Co jest zdrowsze - napój jabłkowy, barwiony miks owocowy, czy świeżo wyciskany sok pomarańczowy, ewentualnie zielona herbata? A może warto pić wino w rozsądnych ilościach. Tylko które?
Logo źródła: PAP - Nauka w Polsce slo
To, co jemy i pijemy może w istotny sposób wpływać na wchłanianie, metabolizm i wydalanie leków. Stopień nasilenia tych niekorzystnych interakcji zależy w większości od indywidualnej reakcji organizmu. Ich efektem może być brak działania terapeutycznego, jego zmniejszenie lub nasilenie objawów niebezpiecznych dla zdrowia
To, co jemy i pijemy może w istotny sposób wpływać na wchłanianie, metabolizm i wydalanie leków. Stopień nasilenia tych niekorzystnych interakcji zależy w większości od indywidualnej reakcji organizmu. Ich efektem może być brak działania terapeutycznego, jego zmniejszenie lub nasilenie objawów niebezpiecznych dla zdrowia
Martyna Drzewiecka / Izabela Dutka / br
Nieuchronnie zbliża się koniec zimy i coraz częściej budzą nas ciepłe promienie słoneczne. Coraz więcej Polaków dopada tzw. przesilenie wiosenne. Są na to sposoby, najzdrowszym z nich jest picie soków oczyszczających i koktajli.
Nieuchronnie zbliża się koniec zimy i coraz częściej budzą nas ciepłe promienie słoneczne. Coraz więcej Polaków dopada tzw. przesilenie wiosenne. Są na to sposoby, najzdrowszym z nich jest picie soków oczyszczających i koktajli.
Logo źródła: prasowy slo
Zdarza się, że producenci umieszczają informacje na etykiecie, które mają zachęcić konsumenta do wyboru danego produktu, sugerując, że posiada specjalne właściwości, podczas gdy wszystkie podobne środki spożywcze posiadają takie właściwości.
Zdarza się, że producenci umieszczają informacje na etykiecie, które mają zachęcić konsumenta do wyboru danego produktu, sugerując, że posiada specjalne właściwości, podczas gdy wszystkie podobne środki spożywcze posiadają takie właściwości.
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Maliny... kuszą wyglądem, smakiem, zapachem. Ale przede wszystkim są cenne ze względu na ich dobroczynne właściwości: wspomagają leczenie przeziębień, dzięki zawartości kwasu elagowego, który ma właściwości antybakteryjne, działają również uspokajająco, przeciwbólowo i obniżają ciśnienie krwi.
Maliny... kuszą wyglądem, smakiem, zapachem. Ale przede wszystkim są cenne ze względu na ich dobroczynne właściwości: wspomagają leczenie przeziębień, dzięki zawartości kwasu elagowego, który ma właściwości antybakteryjne, działają również uspokajająco, przeciwbólowo i obniżają ciśnienie krwi.