rp.pl / aw
Włoskie media zadrżały, gdy obiegła je wiadomość o śmierci Roberto Linguanotto, twórcy jednego z najsłynniejszych deserów na świecie – tiramisu. Linguanotto, uznawany za „ojca” tego smakowitego ciasta, zmarł w wieku 81 lat. Przyczyny jego śmierci nie zostały jeszcze podane do publicznej wiadomości.
Włoskie media zadrżały, gdy obiegła je wiadomość o śmierci Roberto Linguanotto, twórcy jednego z najsłynniejszych deserów na świecie – tiramisu. Linguanotto, uznawany za „ojca” tego smakowitego ciasta, zmarł w wieku 81 lat. Przyczyny jego śmierci nie zostały jeszcze podane do publicznej wiadomości.
slo
Tiramisu zrobiło międzynarodową karierę dopiero za sprawą II wojny światowej, kiedy to włoscy żołnierze przebywający w alianckiej niewoli otrzymywali ów deser w paczkach nadsyłanych z domów. Tiramisu czekoladowe podaje się silnie schłodzone, najlepiej smakuje z espresso.
Tiramisu zrobiło międzynarodową karierę dopiero za sprawą II wojny światowej, kiedy to włoscy żołnierze przebywający w alianckiej niewoli otrzymywali ów deser w paczkach nadsyłanych z domów. Tiramisu czekoladowe podaje się silnie schłodzone, najlepiej smakuje z espresso.
{{ article.published_at }}
{{ article.source.name }}
{{ article.source_text }}
{{ article.source.name }}
{{ article.source_text }}
{{ article.description }}
{{ article.description }}