5 najlepszych przepisów siostry Anastazji, które sprawdzili nasi czytelnicy
Dziś urodziny legendarnej Siostry Anastazji. Te przepisy na pewno Was nie zawiodą, bo sprawdziliście je sami.
Poniższe przepisy to absolutne hity. Wybór sporządziliśmy biorąc pod uwagę ilość wejść czytelników przez ostatnie lata.
1. Trzy sposoby na ogórki kiszone
Dobre ogórki kiszone? Ten materiał to absolutny hit DEON.pl. Ogórki kiszone siostry Anastazji trafiły już na niejeden polski stół. Przez ostatnie osiem lat użytkownicy naszego portalu czytali o nich ponad 750000 razy.
Ogórki to trudna sztuka. Te sztuczki sprawią, że na pewno będą smaczne. Siostra Anastazja mówi, że "potrzeba trzech rzeczy":
Czystych słoików, dorodnych warzyw i owoców oraz sprawdzonych przepisów. Słoiki i wieczka muszą być całe, bez odprysków, pęknięć czy śladów rdzy. Owoce i warzywa trzeba kupić świeże. Ważne, by nie były przygniłe i uszkodzone. Najlepiej jest kupować od kogoś zaufanego i sprawdzonego. Ale są i inne sposoby. Mnie nauczono, że, gdy idzie się na targ kupować ogórki, to trzeba zabrać ze sobą nóż. Trzeba przekroić ogórka na pół i sprawdzić, co jest w środku. Jeśli wygląda dobrze, nie ma w nim na przykład pustych miejsc przy pestkach, to jest duże prawdopodobieństwo, że przetwory z tych ogórków nam wyjdą.
2. "Pychotka" - słodki przebój Siostry Anastazji
"Pychotkę" Siostry Anastazji zna chyba każdy. To najpopularniejszy słodycz na naszym serwisie, który urozmaicił niejeden podwieczorek. Nic dziwnego!
3. Jesienna perła, czyli borowiki marynowane
4. "Słodka Teściowa", czyli jeszcze jeden powód, by się nie odchudzać
Jeśli ktokolwiek z was ma w planach dietę, to może przełożyć ją na później. Z taką "Teściową" każde popołudnie jest słodkie.
5. Pierogi ruskie według przepisu Siostry Anastazji
To podstawa niejednej diety - nie tylko studenckiej, bo któż z nas nie przepada za domowymi pierogami. I wbrew pozorom nie są one tak trudne do przygotowania. Warto się o tym przekonać, bo, spójrzmy prawdzie w oczy, żadne kupne pierogi nie dorównają w smaku tym domowym. Polecamy sprawdzony przepis Siostry Anastazji.
Skomentuj artykuł