Karpatka Siostry Anastazji

(fot. shutterstock.com)
S. Anastazja / DEON.pl

Wszystkim, którzy uwielbiają słodkości, polecamy wyśmienitą Karpatkę Siostry Anastazji.

Przepis na ciasto

  • 1 1/2 szklanki wody
  • 1 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 3/4 kostki margaryny
  • 9 jaj

Wodę z margaryną zagotować, dodać mąkę i dokładnie roztrzepać trzepaczką. Po przestudzeniu wbijać po jednym jaju i dalej trzepać. Pod koniec ubijać mikserem. Ciasto rozłożyć na dwie blaszki i piec kolejno każdą z warstw w piekarniku po ok. 30 min, w temperaturze 220 st.

Przepis na masę

  • 25 dag masła
  • 25 dag cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 szklanka mleka
  • 1 budyń waniliowy bez cukru

Ugotować budyń. Masło utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, dodać przestudzony budyń. Wymieszać. Ciasto przełożyć masą, wierzch posypać cukrem pudrem. Pychotka!

DEON.PL POLECA

Poznaj więcej przepisów na ciasta Siostry Anastazji:

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Karpatka Siostry Anastazji
Komentarze (5)
DZ
Dolores z Tajwanu
9 października 2013, 13:08
9 jaj ? przesada - ja daję 4 i w zupełności starczą
M
mela
22 lutego 2010, 14:56
PYCHA! :) 
E
essy
21 lutego 2010, 21:25
ile kalorii...
S
Salve
21 lutego 2010, 12:43
Apage słodkości! (a ja was tak lubię:(()
Leonina
20 lutego 2010, 22:37
 Ech, no i zgłodniałam właśnie ;)