Ravioli z grzybami w kolorowych warzywach

(fot. Andrzej Sochacki)
S. Anastazja / DEON.pl / apio

Dziś ciekawa propozycja Siostry Anastazji na podanie ravioli z warzywami i wyśmienitym sosem z suszonymi pomidorami.

Składniki:

  • 25 dag ravioli z grzybami (1 opakowanie)
  • 3 różnokolorowe strączki papryki (zielona, żółta, czerwona)
  • 1 młoda cukinia
  • 1 duża cebula czerwona
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Sos:

DEON.PL POLECA

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mały słoik suszonych pomidorów

Pomidory pokroić, wymieszać z roztartym czosnkiem i oliwą.

Ravioli ugotować i wystudzić. Paprykę oczyścić i pokroić w kostkę. Cukinię (ze skórką) pokroić w plasterki, a cebulę - w krążki. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojoną paprykę, cukinię i cebulę. Smażyć przez ok. 5 min. Doprawić pieprzem i odrobiną soli. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać, połączyć z sosem i doprawić do smaku. Przełożyć na półmisek i udekorować listkami zielonej pietruszki.

Przepis pochodzi z książki: 123 sałatki i surówki Siostry Anastazji

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Ravioli z grzybami w kolorowych warzywach
Komentarze (0)
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.