Ravioli z grzybami w kolorowych warzywach
(fot. Andrzej Sochacki)
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Dziś ciekawa propozycja Siostry Anastazji na podanie ravioli z warzywami i wyśmienitym sosem z suszonymi pomidorami.
Składniki:
- 25 dag ravioli z grzybami (1 opakowanie)
- 3 różnokolorowe strączki papryki (zielona, żółta, czerwona)
- 1 młoda cukinia
- 1 duża cebula czerwona
- oliwa
- sól
- pieprz
Sos:
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 1 mały słoik suszonych pomidorów
Pomidory pokroić, wymieszać z roztartym czosnkiem i oliwą.
Ravioli ugotować i wystudzić. Paprykę oczyścić i pokroić w kostkę. Cukinię (ze skórką) pokroić w plasterki, a cebulę - w krążki. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojoną paprykę, cukinię i cebulę. Smażyć przez ok. 5 min. Doprawić pieprzem i odrobiną soli. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać, połączyć z sosem i doprawić do smaku. Przełożyć na półmisek i udekorować listkami zielonej pietruszki.
Przepis pochodzi z książki: 123 sałatki i surówki Siostry Anastazji
Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.
Skomentuj artykuł