Warzywne szaszłyki z grilla

Warzywne szaszłyki z grilla. Cieszą i oko i podniebienie. (fot. Baha'i Views/Flitzy Phoebie/flickr.com)
apio / DEON.pl

Wiosna trwa, wiec grillujemy! Dziś warzywa! Żeby było ciekawiej, proponujemy zrobić z nich kolorowe szaszłyki. Cieszą i oko i podniebienie. Spróbujcie!

Składniki:

DEON.PL POLECA

  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • kilkanaście pomidorków koktajlowych
  • 3 nieduże cebula
  • 2 cukinie
  • kilka małych, młodych ziemniaków
  • kilkanaście pieczarek

Paprykę pokroić na kwadraty o boku ok. 3 cm, cebulę, cukinie i ziemniaki na plastry szerokości ok. 1 cm. Odciąć nóżki pieczarek, obrać kapelusze ze skórki.

Nabijać na przemian warzywa na patyczki, tworząc kolorowe szaszłyki. Szaszłyki nasmarować oliwą z oliwek, oprószyć sola i pieprzem. Grillować ok. 15 min. obracając co jakiś, by równomiernie się upiekły.

Świetne jako samodzielne danie, bądź dodatek do mięsa. Smacznego!

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Warzywne szaszłyki z grilla
Komentarze (0)
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.