Warzywne szaszłyki z grilla
Warzywne szaszłyki z grilla. Cieszą i oko i podniebienie.
(fot. Baha'i Views/Flitzy Phoebie/flickr.com)
apio / DEON.pl
Wiosna trwa, wiec grillujemy! Dziś warzywa! Żeby było ciekawiej, proponujemy zrobić z nich kolorowe szaszłyki. Cieszą i oko i podniebienie. Spróbujcie!
Składniki:
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka zielona
- kilkanaście pomidorków koktajlowych
- 3 nieduże cebula
- 2 cukinie
- kilka małych, młodych ziemniaków
- kilkanaście pieczarek
Paprykę pokroić na kwadraty o boku ok. 3 cm, cebulę, cukinie i ziemniaki na plastry szerokości ok. 1 cm. Odciąć nóżki pieczarek, obrać kapelusze ze skórki.
Nabijać na przemian warzywa na patyczki, tworząc kolorowe szaszłyki. Szaszłyki nasmarować oliwą z oliwek, oprószyć sola i pieprzem. Grillować ok. 15 min. obracając co jakiś, by równomiernie się upiekły.
Świetne jako samodzielne danie, bądź dodatek do mięsa. Smacznego!
Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.
Skomentuj artykuł