Sałatka pekińska z winogronami
(fot. Andrzej Sochacki)
s. Anastzja / DEON.pl / apio
Pyszna sałatka z kapusty pekińskiej, z dodatkiem winogron, pomarańczy i orzechów - samo zdrowie!
- 1 kapusta pekińska
- 25 dag winogron ciemnych
- 25 dag winogron jasnych
- 3 pomarańcze
- 20 dag orzechów włoskich
- 1 opakowanie sera feta
- 3-4 łyżki oliwy z oliwek
- sok z 1 cytryny
- sól
- pieprz
Kapustę oczyścić i pokroić w paseczki. Winogrona przekroić na połówki i usunąć pestki. Pomarańcze obrać i podzielić na cząstki. Orzechy pokroić i uprażyć na patelni. Ser pokroić w kostkę. Wszystkowymieszać, skropić sokiem z cytryny i dodać oliwę. Wymieszać ponownie i doprawić do smaku. Wierzch przybrać połówkami winogron i cząstkami pomarańczy.
Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.
Skomentuj artykuł