Sałatka pekińska z winogronami

Sałatka pekińska z winogronami
(fot. Andrzej Sochacki)
s. Anastzja / DEON.pl / apio

Pyszna sałatka z kapusty pekińskiej, z dodatkiem winogron, pomarańczy i orzechów - samo zdrowie!

  • 1 kapusta pekińska
  • 25 dag winogron ciemnych
  • 25 dag winogron jasnych
  • 3 pomarańcze
  • 20 dag orzechów włoskich
  • 1 opakowanie sera feta
  • 3-4 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z 1 cytryny
  • sól
  • pieprz

Kapustę oczyścić i pokroić w paseczki. Winogrona przekroić na połówki i usunąć pestki. Pomarańcze obrać i podzielić na cząstki. Orzechy pokroić i uprażyć na patelni. Ser pokroić w kostkę. Wszystkowymieszać, skropić sokiem z cytryny i dodać oliwę. Wymieszać ponownie i doprawić do smaku. Wierzch przybrać połówkami winogron i cząstkami pomarańczy.

DEON.PL POLECA

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Sałatka pekińska z winogronami
Wystąpił problem podczas pobierania komentarzy.
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.