PAP/dm
Główny Inspektorat Sanitarny poinformował o stwierdzeniu obecności pałeczek Salmonella Enteritidis na powierzchni skorupek jaj oraz w ich treści. Komunikat GIS dotyczy partii jaj od producenta z Mazowsza.  
Główny Inspektorat Sanitarny poinformował o stwierdzeniu obecności pałeczek Salmonella Enteritidis na powierzchni skorupek jaj oraz w ich treści. Komunikat GIS dotyczy partii jaj od producenta z Mazowsza.  
PAP/dm
Główny Inspektorat Sanitarny poinformował , że na skorupkach partii jaj dostępnych w popularnej sieci sklepów wykryto bakterie salmonelli. 
Główny Inspektorat Sanitarny poinformował , że na skorupkach partii jaj dostępnych w popularnej sieci sklepów wykryto bakterie salmonelli. 
PAP / slo
Państwowa Inspekcja Sanitarna wydała ostrzeżenie dotyczące makreli wędzonej sprzedawanej w sklepach sieci Carrefour, Żabka i Czerwona Torebka. W produkcie wykryto obecność bakterii chorobotwórczych Salmonelli.
Państwowa Inspekcja Sanitarna wydała ostrzeżenie dotyczące makreli wędzonej sprzedawanej w sklepach sieci Carrefour, Żabka i Czerwona Torebka. W produkcie wykryto obecność bakterii chorobotwórczych Salmonelli.
PAP / wm
Salmonella, bakteria najbardziej znana z tego, że powoduje zatrucie pokarmowe, może znaleźć nowe zastosowanie jako lek na raka - wynika z badań naukowców z Glasgow.
Salmonella, bakteria najbardziej znana z tego, że powoduje zatrucie pokarmowe, może znaleźć nowe zastosowanie jako lek na raka - wynika z badań naukowców z Glasgow.
PAP - Nauka w Polsce / wab
Naukowcy z Uniwersytetu Jagiellońskiego badają, czy odpowiednio zmodyfikowane bakterie Salmonella będą pomocne w leczeniu nowotworów. Na razie wiadomo, że bakterie te są skuteczne w walce z komórkami rakowymi u myszy.
Naukowcy z Uniwersytetu Jagiellońskiego badają, czy odpowiednio zmodyfikowane bakterie Salmonella będą pomocne w leczeniu nowotworów. Na razie wiadomo, że bakterie te są skuteczne w walce z komórkami rakowymi u myszy.