PAP / pk
Nalewki z muchomora czerwonego, nawet w małych ilościach, są groźne dla człowieka - przestrzegł w poniedziałek prof. nauk farmaceutycznych Paweł Ramos ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego. Dodał, że regularne spożywanie tego grzyba może prowadzić do poważnych uszkodzeń układu nerwowego i wątroby.
Nalewki z muchomora czerwonego, nawet w małych ilościach, są groźne dla człowieka - przestrzegł w poniedziałek prof. nauk farmaceutycznych Paweł Ramos ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego. Dodał, że regularne spożywanie tego grzyba może prowadzić do poważnych uszkodzeń układu nerwowego i wątroby.
polsatnews.pl / kb
Firma FRONERI, czyli producent lodów Milka zdecydowała o wycofaniu niektórych produktów z polskich sklepów. Powodem tej decyzji jest obecność szkodliwego dla zdrowia tlenku etylenu (ETO) w jednej z substancji stabilizujących.
Firma FRONERI, czyli producent lodów Milka zdecydowała o wycofaniu niektórych produktów z polskich sklepów. Powodem tej decyzji jest obecność szkodliwego dla zdrowia tlenku etylenu (ETO) w jednej z substancji stabilizujących.
Mieczysław Łusiak SJ / Wojciech Jędrzejewski OP / kw
Niestety, często dajemy się wprowadzić w pułapkę. Na szczęście, jest sposób na to, by tego uniknąć.
Niestety, często dajemy się wprowadzić w pułapkę. Na szczęście, jest sposób na to, by tego uniknąć.
Mieczysław Łusiak SJ / Wojciech Jędrzejewski OP / Słucham Pana
Nie warto rozprawiać o brakach w posiadaniu rzeczy doczesnych. Lepiej skupić się na tym, co faktycznie może nas zaspokoić - na dobru i miłości.
Nie warto rozprawiać o brakach w posiadaniu rzeczy doczesnych. Lepiej skupić się na tym, co faktycznie może nas zaspokoić - na dobru i miłości.
PAP - Nauka w Polsce / slo
Związki chemiczne wykorzystywane do przyklejania etykietek na opakowaniach produktów spożywczych mogą przenikać przez materiał, z którego wyprodukowano opakowanie. Najnowsze badania wskazują, iż część substancji chemicznych (w tym również toksycznych) zawartych w klejach bez problemów wnika do żywności.
Związki chemiczne wykorzystywane do przyklejania etykietek na opakowaniach produktów spożywczych mogą przenikać przez materiał, z którego wyprodukowano opakowanie. Najnowsze badania wskazują, iż część substancji chemicznych (w tym również toksycznych) zawartych w klejach bez problemów wnika do żywności.
{{ article.published_at }}
{{ article.source.name }}
{{ article.source_text }}
{{ article.source.name }}
{{ article.source_text }}
{{ article.description }}
{{ article.description }}