Zgoda na eksport drobiu do Korei Południowej

Zgoda na eksport drobiu do Korei Południowej
Polskie władze zaczęły się starać o otwarcie rynku koreańskiego cztery lata temu (fot. sxc.hu)
PAP/ Parkiet/ pszajer

Ten rynek jest perspektywiczny, bo spożycie drobiu w Korei Południowej rośnie. A kraj ma deficyt na poziomie 30-40 proc. Tymczasem wyroby z Europy stają się coraz bardziej konkurencyjne, np. w stosunku do amerykańskich - mówi dyrektor zakładu Eko-Drób, Sławomir Gacek.

- Każde otwarcie rynku na wyroby z Polski cieszy. Jednak warto podkreślić, że dla drobiarzy Korea nie jest wymarzonym rynkiem. Ten kraj nie potrzebuje od nas wyrobów wysokoprzetworzonych, zapotrzebowanie jest m.in. na łapki, grzebienie, czy dzioby – mówi Leszek Kawski, dyrektor Krajowej Rady Drobiarstwa.

DEON.PL POLECA

 

 

DEON.PL POLECA


Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Tematy w artykule

Skomentuj artykuł

Zgoda na eksport drobiu do Korei Południowej
Wystąpił problem podczas pobierania komentarzy.
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.