PAP / mł
"O pierogach należy prawie zawsze mówić w liczbie mnogiej, ponieważ jeden pieróg po prostu nigdy nie wystarczy" - napisał w środę brytyjski dziennik "Financial Times" w recenzji książki "Pierogi: Over 50 Recipes to Create Perfect Polish Dumplings".
"O pierogach należy prawie zawsze mówić w liczbie mnogiej, ponieważ jeden pieróg po prostu nigdy nie wystarczy" - napisał w środę brytyjski dziennik "Financial Times" w recenzji książki "Pierogi: Over 50 Recipes to Create Perfect Polish Dumplings".
Magda_Cieszynska
Knedle to proste w przygotowaniu kulki mączne, które wciąż cieszą się popularnością na polskich stołach. Warto zatem przypomnieć sobie przepis na to pyszne danie.
Knedle to proste w przygotowaniu kulki mączne, które wciąż cieszą się popularnością na polskich stołach. Warto zatem przypomnieć sobie przepis na to pyszne danie.
nt
Pyszne szpinakowe przysmaki idealne na miłe spotkanie w gronie przyjaciół.
Pyszne szpinakowe przysmaki idealne na miłe spotkanie w gronie przyjaciół.
s. Anastazja Pustelnik FDC
Pierogi można podawać na różne sposoby - tym razem polecamy smażone pierogi z grzybami według przepisu s. Anastazji.
Pierogi można podawać na różne sposoby - tym razem polecamy smażone pierogi z grzybami według przepisu s. Anastazji.
PAP / slo
Koneserzy przekąsek i amatorzy kornwalijskiego "pasty" (w słownikowym znaczeniu pasztecika, w rzeczywistości przerośniętego krewnego pieroga) zjechali na weekend do St Austell w Kornwalii na pierwszy światowy festiwal tego przysmaku.
Koneserzy przekąsek i amatorzy kornwalijskiego "pasty" (w słownikowym znaczeniu pasztecika, w rzeczywistości przerośniętego krewnego pieroga) zjechali na weekend do St Austell w Kornwalii na pierwszy światowy festiwal tego przysmaku.
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Któż z nas nie przepada za domowymi pierogami. I wbrew pozorom nie są one tak trudne do przygotowania. Warto się o tym przekonać, bo, spójrzmy prawdzie w oczy, żadne kupne pierogi nie dorównają w smaku tym domowym. Polecamy sprawdzony przepis Siostry Anastazji.
Któż z nas nie przepada za domowymi pierogami. I wbrew pozorom nie są one tak trudne do przygotowania. Warto się o tym przekonać, bo, spójrzmy prawdzie w oczy, żadne kupne pierogi nie dorównają w smaku tym domowym. Polecamy sprawdzony przepis Siostry Anastazji.
PAP / drr
Już po raz dziewiąty na Małym Rynku w Krakowie w piątek rozpocznie się Festiwal Pierogów. W trzydniowej imprezie weźmie udział 13 restauracji. Atrakcjom kulinarnym będą towarzyszyć liczne konkursy i koncerty.
Już po raz dziewiąty na Małym Rynku w Krakowie w piątek rozpocznie się Festiwal Pierogów. W trzydniowej imprezie weźmie udział 13 restauracji. Atrakcjom kulinarnym będą towarzyszyć liczne konkursy i koncerty.
KAI / apd
VIII Festiwal Pierogów w Krakowie rozpocznie się 13 sierpnia na Małym Rynku. Główną nagrodą w konkursie na Krakowskiego Mistrza Pierogów jest statuetka św. Jacka z Pierogami. W trakcie festiwalu ks. infułat Bronisław Fidelus, proboszcz Bazyliki Mariackiej odprawi Msze św. w intencji gastronomików i kupców krakowskich oraz poświęci przyniesione przez nich zioła.
VIII Festiwal Pierogów w Krakowie rozpocznie się 13 sierpnia na Małym Rynku. Główną nagrodą w konkursie na Krakowskiego Mistrza Pierogów jest statuetka św. Jacka z Pierogami. W trakcie festiwalu ks. infułat Bronisław Fidelus, proboszcz Bazyliki Mariackiej odprawi Msze św. w intencji gastronomików i kupców krakowskich oraz poświęci przyniesione przez nich zioła.