8 miesięcy temu
polsatnews
Facebook będzie musiał, w ramach zawartej ugody, wypłacić użytkownikom 650 milionów dolarów odszkodowania za nielegalne zbieranie danych biometrycznych od nieświadomych tego faktu użytkowników portalu - orzekł Sąd Federalny dla Północnego Okręgu Kalifornii. Roszczenia zgłosiło ponad 1,6 mln osób, a każda z nich otrzyma po 345 dolarów.
Facebook będzie musiał, w ramach zawartej ugody, wypłacić użytkownikom 650 milionów dolarów odszkodowania za nielegalne zbieranie danych biometrycznych od nieświadomych tego faktu użytkowników portalu - orzekł Sąd Federalny dla Północnego Okręgu Kalifornii. Roszczenia zgłosiło ponad 1,6 mln osób, a każda z nich otrzyma po 345 dolarów.
2 lata temu
PAP / kw
13 Kościołów i związków wyznaniowych powołało niezależną instytucję, której zadaniem jest czuwanie nad przetwarzaniem danych osobowych wiernych; pozostałe związki wyznaniowe podlegają nadzorowi UODO - poinformowała prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych Edyta Bielak-Jomaa.
13 Kościołów i związków wyznaniowych powołało niezależną instytucję, której zadaniem jest czuwanie nad przetwarzaniem danych osobowych wiernych; pozostałe związki wyznaniowe podlegają nadzorowi UODO - poinformowała prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych Edyta Bielak-Jomaa.
PAP / sz
Niektóre amerykańskie strony internetowe, w tym np. dzienników "Los Angeles Times" czy "Chicago Tribune", są zamknięte dla użytkowników z Unii Europejskiej. 25 maja zaczęło obowiązywać w UE unijne rozporządzenie o ochronie danych osobowych RODO.
Niektóre amerykańskie strony internetowe, w tym np. dzienników "Los Angeles Times" czy "Chicago Tribune", są zamknięte dla użytkowników z Unii Europejskiej. 25 maja zaczęło obowiązywać w UE unijne rozporządzenie o ochronie danych osobowych RODO.
3 lata temu
KAI / kk
Nowy dekret opisuje, jakie dane mogą być przetwarzane w Kościele.
Nowy dekret opisuje, jakie dane mogą być przetwarzane w Kościele.