KAI / kw
Dziennikarz pracujący w największym dzienniku we Włoszech zbadał, jak wygląda życie papieża... od kuchni. Koniecznie przeczytajcie!
Dziennikarz pracujący w największym dzienniku we Włoszech zbadał, jak wygląda życie papieża... od kuchni. Koniecznie przeczytajcie!
Adriano ferreira dias / youtube.com / pk
Każdy wie, że jedzenie w fast foodach jest niezdrowe. Jednocześnie każdemu zdarza się - raz na jakiś czas - zjeść burgera i "chemiczne" frytki. Zobacz zabawny film o tym, że jedzenie w fast foodach to zdecydowanie zły pomysł.
Każdy wie, że jedzenie w fast foodach jest niezdrowe. Jednocześnie każdemu zdarza się - raz na jakiś czas - zjeść burgera i "chemiczne" frytki. Zobacz zabawny film o tym, że jedzenie w fast foodach to zdecydowanie zły pomysł.
www.podzielmysie.pl / ml
W całej Polsce od 26 grudnia można zgłosić, że zostało nam jedzenie po świętach, a wolontariusze odbiorą je i zawiozą do lokalnych jadłodajni dla bezdomnych. Rusza akcja "Podziel się Posiłkiem z Bezdomnymi".
W całej Polsce od 26 grudnia można zgłosić, że zostało nam jedzenie po świętach, a wolontariusze odbiorą je i zawiozą do lokalnych jadłodajni dla bezdomnych. Rusza akcja "Podziel się Posiłkiem z Bezdomnymi".
facebook.com / ml
Informację skomentował Episkopat Polski na swoim oficjalnym profilu na Facebook'u.
Informację skomentował Episkopat Polski na swoim oficjalnym profilu na Facebook'u.
youtube.com
Ten film na początku wydaje się bardzo prosty. Ludzie ze spojrzeniami utkwionymi w ekranach smartfonów, brak rozmowy, brak relacji z innymi. Czy jest sposób na to, by to naprawić? Ten film trwa zaledwie 2 minuty, a daje mnóstwo odpowiedzi. Sami zobaczcie.
Ten film na początku wydaje się bardzo prosty. Ludzie ze spojrzeniami utkwionymi w ekranach smartfonów, brak rozmowy, brak relacji z innymi. Czy jest sposób na to, by to naprawić? Ten film trwa zaledwie 2 minuty, a daje mnóstwo odpowiedzi. Sami zobaczcie.
Logo źródła: PAP - Nauka w Polsce Ewelina Krajczyńska / pk
Dynamiczna muzyka i jasne oświetlenie w barach szybkiej obsługi to nie przypadek. Dzięki nim zjemy szybciej, a wychodząc, zrobimy miejsce kolejnym klientom. Małe restauracyjne miseczki sprzyjają z kolei zamawianiu większej ilości jedzenia. Restauratorzy stosują sporo pułapek sprawiających, że zostawiamy u nich więcej pieniędzy, niż zamierzaliśmy.
Dynamiczna muzyka i jasne oświetlenie w barach szybkiej obsługi to nie przypadek. Dzięki nim zjemy szybciej, a wychodząc, zrobimy miejsce kolejnym klientom. Małe restauracyjne miseczki sprzyjają z kolei zamawianiu większej ilości jedzenia. Restauratorzy stosują sporo pułapek sprawiających, że zostawiamy u nich więcej pieniędzy, niż zamierzaliśmy.
youtube.com / jp
Mała dziewczynka jedząc obiad z tatą w drogiej restauracji, zobaczyła bezdomnego mężczyznę. "Moja córka odbyła dziś ważną lekcję".
Mała dziewczynka jedząc obiad z tatą w drogiej restauracji, zobaczyła bezdomnego mężczyznę. "Moja córka odbyła dziś ważną lekcję".
kz
Koreczki to znany wszystkim szybki i prosty przepis na przygotowanie przekąski dla przyjaciół lub rodziny. Poznajcie przepis na pyszne koreczki.
Koreczki to znany wszystkim szybki i prosty przepis na przygotowanie przekąski dla przyjaciół lub rodziny. Poznajcie przepis na pyszne koreczki.
Logo źródła: bonifratrzy Renata Mikołajek
Jak powinniśmy się odżywiać i co powinniśmy wyeliminować z naszych nawyków żywieniowych, aby podnieść jakość naszego życia? Co jeść, by zachować zdrowie, młodość i świetną sylwetkę?
Jak powinniśmy się odżywiać i co powinniśmy wyeliminować z naszych nawyków żywieniowych, aby podnieść jakość naszego życia? Co jeść, by zachować zdrowie, młodość i świetną sylwetkę?
Katarzyna Górczyńska
Jedzenie produktów dozwolonych i unikanie tych "szkodliwych" staje się ich życiową filozofią. Wygląda to dość niewinnie. Do czasu.
Jedzenie produktów dozwolonych i unikanie tych "szkodliwych" staje się ich życiową filozofią. Wygląda to dość niewinnie. Do czasu.
Logo źródła: PAP - Nauka w Polsce Ewelina Krajczyńska / slo
E-234 na śniadanie? E-280 z obiadem? E-350 wraz z kolacja? Smacznego. Nie ma się czego bać. Wiele z dodatków do żywności kryjących się pod symbolem "E" to zwykłe naturalne dodatki, z którymi mamy do czynienia na co dzień w owocach, mięsie czy nabiale.
E-234 na śniadanie? E-280 z obiadem? E-350 wraz z kolacja? Smacznego. Nie ma się czego bać. Wiele z dodatków do żywności kryjących się pod symbolem "E" to zwykłe naturalne dodatki, z którymi mamy do czynienia na co dzień w owocach, mięsie czy nabiale.
PAP / ptsj
Minister zdrowia będzie zobowiązany do wydania rozporządzenia, w którym określi, jakie środki spożywcze mogą być sprzedawane w sklepikach szkolnych - zdecydowały komisje sejmowe przyjmując sprawozdanie podkomisji do projektu noweli dotyczącej "śmieciowego jedzenia".Chodzi o projekt nowelizacji ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia autorstwa PSL.
Minister zdrowia będzie zobowiązany do wydania rozporządzenia, w którym określi, jakie środki spożywcze mogą być sprzedawane w sklepikach szkolnych - zdecydowały komisje sejmowe przyjmując sprawozdanie podkomisji do projektu noweli dotyczącej "śmieciowego jedzenia".Chodzi o projekt nowelizacji ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia autorstwa PSL.
alertmedia.pl / slo
Dziecko poznaje pierwsze smaki już w brzuchu mamy. Jego upodobania do smaków będą się kształtowały także przez pierwsze trzy lata jego życia, a to, co maluch polubi w dzieciństwie, będzie najczęściej wybierał już jako dorosły.
Dziecko poznaje pierwsze smaki już w brzuchu mamy. Jego upodobania do smaków będą się kształtowały także przez pierwsze trzy lata jego życia, a to, co maluch polubi w dzieciństwie, będzie najczęściej wybierał już jako dorosły.
PAP / slo
Wykonywanie czynności rytualnych przed spożyciem posiłku wpływa na percepcję smaku i sprawia, że czerpiemy większą przyjemność z konsumpcji - zawiadamia "Psychological Science".
Wykonywanie czynności rytualnych przed spożyciem posiłku wpływa na percepcję smaku i sprawia, że czerpiemy większą przyjemność z konsumpcji - zawiadamia "Psychological Science".
PAP / slo
Napoje bezalkoholowe i wędliny to produkty najczęściej kwestionowane, co piąta partia tych wyrobów nie odpowiada wymogom jakościowym deklarowanym przez producenta - podaje Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (IJHARS).
Napoje bezalkoholowe i wędliny to produkty najczęściej kwestionowane, co piąta partia tych wyrobów nie odpowiada wymogom jakościowym deklarowanym przez producenta - podaje Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (IJHARS).
Logo źródła: Posłaniec Mikołaj Świerad / Posłaniec Serca Jezusowego / slo
Nie myślimy na co dzień, jak ważny jest szacunek dla pokarmu oraz pracy ludzi, którzy go wytwarzają.
Nie myślimy na co dzień, jak ważny jest szacunek dla pokarmu oraz pracy ludzi, którzy go wytwarzają.
PAP / drr
Ministrowie środowiska i inni goście szczytu Programu Środowiskowego ONZ w Kenii uraczyli się we wtorek daniami na bazie produktów odrzuconych przez europejskie supermarkety, ponieważ nie spełniały standardów. Akcja miała zwrócić uwagę na marnowanie jedzenia.
Ministrowie środowiska i inni goście szczytu Programu Środowiskowego ONZ w Kenii uraczyli się we wtorek daniami na bazie produktów odrzuconych przez europejskie supermarkety, ponieważ nie spełniały standardów. Akcja miała zwrócić uwagę na marnowanie jedzenia.
PAP / drr
Nawet połowa żywności produkowanej na świecie - około dwóch miliardów ton - jest wyrzucana do śmieci - wynika z brytyjskiego raportu.
Nawet połowa żywności produkowanej na świecie - około dwóch miliardów ton - jest wyrzucana do śmieci - wynika z brytyjskiego raportu.
PAP / slo
Od urodzenia jedzenie jest mocno związane z emocjami, a potem wzmacniamy ten pierwotny przekaz, bo towarzyszy wszystkim ważnym chwilom w życiu - mówi kierownik Zakładu Psychologii Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Katowicach dr Monika Bąk-Sosnowska.
Od urodzenia jedzenie jest mocno związane z emocjami, a potem wzmacniamy ten pierwotny przekaz, bo towarzyszy wszystkim ważnym chwilom w życiu - mówi kierownik Zakładu Psychologii Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Katowicach dr Monika Bąk-Sosnowska.
Logo źródła: PAP - Nauka w Polsce slo
Wspólne, rodzinne jedzenie posiłków jest dobrą metodą zachęcającą dzieci do eksperymentowania z nowymi rodzajami pokarmów - informuje serwis Sciencedaily.
Wspólne, rodzinne jedzenie posiłków jest dobrą metodą zachęcającą dzieci do eksperymentowania z nowymi rodzajami pokarmów - informuje serwis Sciencedaily.